2001 – Region: CHEVAK zdraží vodné i stočné (TV Západ)

Vodohospodářská společnost CHEVAK, která spravuje vodovody a kanalizace na většině území Chebska, zvyšuje od 1. dubna letošního roku ceny vodného a stočného, a to v prvním případě o 8,6 a ve druhém pak o 6,45 procent.

dezinfekce

„Akciová společnost CHEVAK Cheb zvedá ceny. Původní cena u pitných vod byla 16 korun, to zvedáme na 17,50 a u vod odkanalizovaných to bylo 14,50, tam jdeme na 15,50 za kubík,“ spočítal Jiří Irber. 

Hlavním důvodem, proč CHEVAK přistoupil ke zvýšení cen je neustále klesající spotřeba vody, zejména ze strany podniků. Např. v lednu a únoru letošního roku poklesl odběr vody ve srovnání s rokem loňským o více než 5 procent.

„A druhý je stejně vážný, a to jsou nové zákony a vyhlášky, které vycházejí hlavně z důvodu srovnání situace s Evropskou unií. A ty mají velké dopady do nákladů investičních a samozřejmě i oprav,“ vysvětlil dále Irber.

Společnost CHEVAK, v nichž mají obce a města chebského regionu 65% vlastnický podíl, chce letos do výstavby a obnovy zařízení investovat přibližně 220 milionů korun. Největšími investičními akcemi budou rekonstrukce úpravny vody v Nebanicích u Chebu a celková oprava kanalizace v Mariánských Lázních. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 21.03.2021 09:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy