2001 – Cheb: V Galerii G4 vystavuje Anette Merkenthaler (TV Západ)

Právě v těchto dnech probíhá v chebské Galerii G4 výstava přední německé fotografky Anette Merkenthaler nazvaná Pozorování času. Výstava, jak již napovídá její název, je tvořena zejména soubory fotografií, na nichž jsou zachyceny časové proměny konkrétních předmětů.

dezinfekce

„Mě vždy zajímali změny objektů v průběhu času a z toho vyplývající možnost jejich zachycení v různých momentech. Ta možnost je ale odlišná od filmu, kde vidíme celý průběh vývoje. Na mých fotkách jsou vidět pouze jeho jednotlivé konkrétní body,“ uvedla Anette Merkenthaler.

Anette Merkenthaler se vždy nespoléhá pouze na přirozený přírodní vývoj, ale často také proměně zachycovaných objektů napomáhá instalováním různých předmětů. Příkladem mohou být soubory fotografií, na nichž je zachycen postupně zarůstající svazek novin volně položený na trávník či keř v zajímavých tvarech obrůstající nainstalované drátěné pletivo. 

„Já se změnu snažím pouze vyvolat. Přírodní proměny se ale odehrávají samovolně, již ne z mého podnětu a já je pak jen prostřednictvím fotek zachycuji,“ dodala fotografka. 

Výstavu německé fotografky Anette Merkenthaler nazvanou Pozorování času můžete v prostorách Galerie G4 zhlédnout až do 26. února tohoto roku. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy