Region: Celníci zajistili zboží za téměř 7 milionů

0

region, celníci, zajištění, zboží, tržnice


První červnový víkend proběhla celostátní akce zaměřená na zboží porušující práva duševního vlastnictví, při které bylo na různých tržnicích v celé republice zajištěno přes 6 200 kusů zboží v hodnotě téměř 25 milionů korun.

Do této akce se kromě příslušníků CS z ostatních regionů zapojili také karlovarští celníci. Tentokrát zaměřili svou pozornost na areál tržiště Lipový Dvůr v katastru obce Aš. Na 4 vytipovaných kontrolních místech zajistili téměř 1 400 kusů textilních a galanterních výrobků, obuvi i hodinek důvodně podezřelých z porušení některých práv duševního vlastnictví.

Obchodníci v prostorách před stánky i v nich nabízeli zboží jako originály světoznámých značek, jehož hodnota by v případě originálních výrobků činila bezmála 7 milionů korun.

Přestože stánkařům hrozí zajištění zboží, opakovaně ho nabízejí. Zajištěné výrobky skončily ve skladu celního úřadu. V případě, že by se majitelé ochranných známek rozhodli využít tzv. zjednodušený postup, budou případy předány právnímu oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj a zboží bude zlikvidováno. Celníci budou v kontrolách tržnic pokračovat i nadále.


Zdroj: Celní úřad pro Karlovarský kraj


Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář