Porovnejte si podmínky jednotlivých hypoték online. Co dalšího je dobré vědět před tím, než uzavřete úvěr?

8

podmínky hypotéky, srovnání online


Půjčka na bydlení představuje největší investici, kterou za svůj život vynaložíme. Proto se před jejím sjednáním vyplatí si pohlídat, zda jste se rozhodli pro úvěr, který je pro vás nejvýhodnější a nejpřijatelnější. Online srovnávač vám pomůže. Poradíme vám i s tím, co si pohlídat, než si hypotéku vezmete.

Porovnání hypoték vám ušetří desetitisíce

Každá banka má své specifické požadavky, které od svých klientů pro poskytnutí úvěru na bydlení požaduje. Zatímco většina se zaměřuje na zaměstnané páry a jejich společné finance, jiné dokážou vyjít vstříc i osobám samostatně výdělečně činným nebo jednotlivcům. Hypotéka by měla pro vás být vždy únosná a její výše by neměla překročit třetinu vašich výdajů. Jedině tak si zajistíte pomalé splácení úvěru a jistotu, že váš život bude plynout v pořádku a bez potíží. Tím, že si jednotlivé nabídky porovnáte, dokážete ušetřit až desetitisícové částky.

Porovnání všech bank, které hrají fér

Srovnávače podmínek jednotlivých bank dnes nabízejí skutečně široké spektrum záběru a dokážou porovnat nabídky všech férových finančních domů. Mít možnost porovnat podmínky poskytnutí úvěru na bydlení od všech bank na našem trhu je velkou výhodou.

Pak už je jen na vás, zda se pro vaše účely nejlépe hodí podmínky banky:

  • mBank,
  • Wüstenrot,
  • Moneta,
  • UniCredit Bank,
  • Raiffeisen Bank,
  • Sberbank,
  • KB,
  • Hypoteční banka,
  • Česká spořitelna,
  • Equa bank,
  • ČSOB.

Co je dobré vědět, než se do hypotéky pustíte

Aby se vám jedna z největších investic v životě skutečně povedla, nevrhejte se do ní po hlavě. Po dobu jednoho měsíce si pečlivě zaznamenávejte veškeré vaše příjmy a výdaje. Počítejte s tím, že je potřeba zachovávat alespoň částečnou finanční rezervu pro nenadálé životní situace. Výši měsíčních splátek hypotéky si určete tak, aby tvořila maximálně jednu třetinu vašeho čistého měsíčního příjmu. Tak si zajistíte, že budete skutečně schopni váš závazek splatit v pořádku, aniž by došlo k nerovnováze ve vašich rodinných financích.

Co po vás banka bude požadovat

Až se rozhodnete, že jste připraveni, nachystejte si potřebné písemnosti, které bude banka potřebovat. Většinou se bude jednat kromě vašeho průkazu totožnosti i o potvrzení o příjmu za posledních několik měsíců a také dokumenty o vašich finančních závazcích. Budete dokládat, zda máte nějaké sjednané úvěry, zda platíte výživné na děti nebo zda máte sjednané životní pojištění či penzijní spoření. Dále budete potřebovat dokumenty k nemovitosti a pozemku – například odhad hodnoty nemovitosti, nebo výpis z katastru nemovitostí.

Online srovnání nabídek bank vám dokáže výrazně ušetřit a také pomoci vybrat banku, která nejvíce vyhovuje vašim požadavkům.

Zdroj obrázku: LUMPANG MOONMUANG / Shutterstock.com


Autor: Redakce REGIONZAPAD.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář