Ostrov: Zaměřil se na zahrádkářské kolonie

0

krimi, kriminalita, ostrov, město ostrov, krádež, loupež, kolonie, zahrádkářská kolonie


Policisté z obvodního oddělení Ostrov sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody třiačtyřicetiletému muži z Karlovarska.

Podezřelý muž se měl od konce listopadu letošního roku do úterý 5. prosince letošního roku dopustit několika krádeží v zahrádkářských koloniích v Ostrově na Karlovarsku. 

V prvním případě měl přijít do jedné ze zahrádkářských kolonií, kde si měl vyhlédnout uzamčenou chatu. Do té následně vniknul a celou ji prohledal. Z chaty poté odcizil televizor, notebook, gramofon nebo různé nářadí a z místa odešel. Jen o několik dní později, v neděli 3 prosince překonal oplocení u zahrady, čímž se dostal na další pozemek. Na zahradě následně odcizil volně odložené zahradní nůžky. Pomocí těch překonal oplocení na další pozemek, kde se pokusil vniknout do zimní zahrady u jedné z chat. Na místě se ale spustil alarm, a tak muž utekl, aniž by něco odcizil. 

Poslední krádeže se měl dopustit v úterý 5. prosince krátce po devatenácté hodině. U jedné ze zahrad poškodil uzamčení branky, kterou se dostal na pozemek. Poté odcizil volně odložené kolečko, které odvezl na další zahradu. Na té měl vniknout do sklepních prostor zahradní chaty, které prohledal. Odcizil několik desítek kusů piv či lahví tvrdého alkoholu a z místa odešel. 

Svým jednáním měl na odcizených a poškozených věcech způsobit škodu přibližně 25 tisíc korun. 

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. 

Zdroj: Policie.cz


Autor: 3 Admin Článek může obsahovat komerční sdělení.

Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář