Nepodceňujte význam kročejové izolace. Pohodu nastolí i komfortní rolety

11

kročejová izolace, komfortní rolety, moderní stavby, komerční sdělení


Stavba nebo rekonstrukce domu je příležitostí pro to, abychom udělali věci tak, jak by měly skutečně být. Abychom nemuseli posléze řešit, co se mělo vyřešit už v projektu. Často jsou to věci, které by dnes měly být součástí moderních staveb, přesto se na ně stále v řadě případů zapomíná. Takovým příkladem může být odhlučnění nebo instalace moderních stínících systémů do oken.

Nepříjemný zvuk se šíří také stropem či podlahou

Když hovoříme o odhlučnění, je potřeba na něj myslet komplexně. V některých projektech je například zapracováno odhlučnění stěn, ale to zdaleka není všechno. Velice často se zapomíná na odhlučnění podlahy, resp. stropu. Zde lze přitom vložit velice tenká kročejová izolace, která dokáže odvést velký kus práce. Taková izolace má hned několik skvělých vlastností, přičemž se jedná zejména o:

  • Tloušťku jen 5 až 10 mm
  • Vysokou míru neprůzvučnosti
  • Výrazné snížení kročejového hluku

V případě kročejové izolace, na rozdíl od izolace ve stěnách, není až tak důležitá její tloušťka. Tento druh izolace se totiž soustředí na eliminaci jiných hluků, kde patří nejrůznější dusot od chodidel nebo třeba hluboké tóny hudební aparatury. Tedy všechno to, co se nejčastěji šíří konstrukcí stropu, resp. podlahy. Pro takové odhlučnění postačí tenký materiál, který ale musí mít vysokou míru neprůzvučnosti.

Rolety nebo žaluzie moderně

Další skutečnost, která nám může výrazně zvýšit komfort bydlení, přičemž je potřeba na ni pamatovat už v projektu, jsou různé moderní systémy stínění do oken. Typicky se jedná o kvalitní rolety nebo žaluzie, které dnes mohou být rovněž venkovní. Právě venkovní rolety nebo žaluzie, jsou stále častěji instalovány na novostavbách nebo po rekonstrukcích. Dokáží totiž zlepšit tepelnou pohodu v interiéru, a to až tak, že není potřeba klimatizace. Instalují se ale do kazety, kterou je z estetického hlediska vhodné umístit do zateplení nebo pod omítku, aby elegantně splynula s fasádou.

Zdroj obrázku: Elizaveta Galitckaia / Shutterstock.com


Autor: Redakce REGIONZAPAD.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář