Neměly by chybět v šatníku žádného muže - nejmódnější pánské kalhoty

3

pánské kalhoty, komerční sdělení


Nemusíte být zrovna módním guru, ale váš šatník by měl obsahovat (a snad i obsahuje) alespoň několik odlišných typů kalhot. Vedle nestárnoucí klasiky ve formě džínů totiž dnes muži mají na výběr z neuvěřitelného množství kalhot pro každou příležitost i vkus. A jaké patří mezi ty neoblíbenější?

Džíny, džíny a zase džíny. Jsou s námi už od 19. století a staly se jakousi ikonou módního průmyslu. Původně nevydařený nápad na plachty koňských povozů, džíny světem módy opravdu zahýbaly. A nejeden muž je jim za to dnes vděčný. Přestože nejde o nejpohodlnější typ oblečení, svojí všestranností a univerzální kombinovatelností jsou dodnes oblíbenou volbou valné většiny mužského pohlaví. Vyrábí se v několika základních střizích, z nichž nejčastěji kupovaným je střih Regular, neboli klasický. Takové džíny jsou rovně střiženy po celé jejich délce, mají středně vysoký sed a rovné nohavice až ke kotníkům. Vybrat si je můžete většinou v klasické tmavě nebo světle modré, ale výjimkou dnes nejsou ani riflové kalhoty v bílém nebo černém provedení. Ať už si vyberete jakékoliv, alespoň jedny by ve vašem arzenálu neměly chybět, už jen proto, že si je můžete obléct takřka k čemukoliv.

Dalším základním typem kalhot jsou dnes už i poměrně mladé kalhoty chinos. Že jste o nich ještě nikdy neslyšeli? Pravděpodobně ano. Jsou to takové ty plátěné, neuvěřitelné pohodlné kalhoty, které často nosí mladší generace. Nejvíce je uvidíte v béžové, vínové, odstínech modré, červené a hnědé. Jde o jedny z nejpohodlnějších kalhot, které vůbec můžete koupit, a podobně jako džíny je zkombinujete se širokou škálou „svršků“. Jedinou jejich nevýhodou oproti džínům je tenčí materiál a s ním spojená nižší odolnost (nedoporučujeme je proto jako kalhoty na manuální práci) a o něco menší teplotní komfort. Naopak celkové pohodlí vám zaručí mnohem vyšší a navíc mají schopnost krásně rýsovat postavu. Nosí se většinou užší, ale zase ne moc přiléhavé, a vyznačují se o něco nižším sedem, než u klasického Regularstřihu kalhot. Obrovskou výhodou chinos je škála dostupných barev, což z nich dělá kalhoty vhodné naprosto pro každého. Vyberte si tu svoji například na https://www.bolf.cz/cze_m_Panska-moda_Panske-kalhoty-809.html.

Dalším adeptem na nepostradatelné kalhoty jsou manšestráky. O to víc letos, kdy zažívají opravdu významný comeback. Manšestrové kalhoty vám dodají elegantní look a v kombinaci s dobře zvoleným manšestrovým sakem budete vypadat, jako kdybyste právě seskočili z přehlídkového mola v Miláně. V létě sice nebudou tou nejlepší volbou, ale nejméně dvě sezóny v roce oceníte jejich tepelný komfort. Jsou navíc neuvěřitelně odolné a jedny manšestrové kalhoty proto můžete přechovávat ve skříni celá dlouhá léta, aniž by vyšly z módy. Na poli manšestráků se totiž podobně jako na poli riflí už nějaký ten pátek žádné převratné modernizace nekonají.

A pokud patříte k mladší generaci, nebo pokud rádi zkoušíte něco nového, určitě se podívejte na joggers. Joggers jsou takovými novodobými hybridy mezi tepláky a riflemi. Vzdávají holt Texaské klasice, ale zároveň řeší její největší slabinu, kterou je pohodlí. Gumy u kotníků a v pase, místo zipu a knoflíků zde tkaničky a místo džínoviny teplákovina. Zkrátka zajímavá kombinace pohodlného materiálu s klasickým riflovým vzhledem, které si sice na rande ani obchodní schůzku nevezmete, ale například při ranním běhu parkem nebo procházce se psem budete působit velice stylově a zároveň půjdete s nejnovějšími trendy.


Autor: Redakce REGIONZAPAD.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář