Několik tipů na elegantní a vkusné černobílé fototapety

15

černobílé fototapety, komerční sdělení


Rádi byste nějakým způsobem oživili interiér vašeho domu či bytu, ale nechce se vám do nějakých výstředních barev? Není se čemu divit, vždyť spousty barevných odstínů mohou do značné míry ovlivnit celkový charakter jakékoli místnosti.

Přesycení barvami určitě není ideální záležitostí. Spokojit se s černobílými variacemi přitom zcela jistě můžete. Takové černobílé fototapety vypadají náramně. Samozřejmě se ale všechno odvíjí od toho, jaký motiv vlastně zvolíte. Mnohé jsou doslova kouzelné. Pojďme se tedy podívat na několik tipů, které určitě stojí za to. V interiéru vás takovéto černobílé fototapety budou bavit.

Molo s loďkami v dálce

Koho by nefascinoval pohled na vodní hladinu? Asi každého. Rozhodně se ale vyplatí vybrat si takovouto scenérii v černobílé podobě. Celkově vypadá skvěle. Odstíny černé a bílé dosahují ještě větší intenzity prožitku. Moc hezky spolu kontrastují. Molo jako by symbolizovalo cestu nikam a loďky jakési malé záchranné moduly na velké vodní ploše. Pohled na takovéto aranžmá je poměrně hluboký a člověk si může představovat cokoli. Černobílá fototapeta v takovéto podobě se může skvěle hodit třeba do obývacího pokoje nebo jiné místnosti s větší frekvencí lidí.

Pohled na velký most

Jak již bylo zmíněno, pohled na vodní hladinu v černobílé podobě je moc hezký, Zajímavou volbu představuje také fototapeta znázorňující velký most. Jeho mohutná konstrukce se v podání takovéto černobílé tapety dokonale vzpíná nad hladinou vody. Kompozice takové fototapety také upozorňuje na dálky, cestování a samotnou nekonečnost lidského bytí. V neposlední řadě je třeba upozornit také na stavební konstrukci mostu a jeho monumentalitu.

Unikátní pohled na velké domy

Image title

Podívat se na věžáky z ptačí perspektivy rozhodně stojí za to. Zejména velké domy nacházejí se na předměstí různých metropolí mají své osobité kouzlo. Genius loci se jednoduše u takovýchto budov nezapře. Když se navíc zchytí z ptačí perspektivy, dostaneme zajímavý a zcela unikátní obrázek staveb, který se nám jinak nepodaří spatřit. Rozhodně se v černobílé podobě setkáme s pohledem, jenž nás nemůže nikdy omrzet.

Černobílé zachycení aktů

Image title

Ani tady se není třeba ničeho bát. Rozhodně nemusíte mít doma několik nahých těl. Stačí jenom zachycení kontur ženského těla v určitých partiích. Takovéto fototapety působí maximálně smyslně a zajímavě. Černobílé provedení je navíc zcela unikátní a jakoukoli lascivnost a vyzývavost dokáže popřít. Takovéto akty se hodí prakticky do všech místností. Záleží pouze na tom, co si vlastně chcete dovolit.

Abstrakce v černé, šedé a bílé

Image title

Pokud je fototapeta černobílá, má skutečně svá nesporná specifika. Typické jsou v tomto ohledu také originální abstrakce. Určitě se u nich není třeba obávat toho, že by působily nějakým rušivým dojmem. Naopak, jejich krása ještě vynikne. Moderní černobílá fototapeta na zeď s nějakou abstrakcí sice zaujme, ale nepůjde o nic násilného. Můžete si být jistí, že vás bude bavit, a to v jakýchkoli místnostech. Je fakticky jedno, zdali zvolíte abstrakce složené z různých hranatých tvarů, nebo naopak obliny. Záleží pouze na vás samotných, do čeho půjdete.

Koně v černobílé podobě

Image title

Jedním z nejušlechtilejších zvířat na světě jsou bezesporu koně. Pohled na ně je typický maximální dynamikou pohybu, krásou a rychlostí. Člověk jako by se při pohledu na koně vydával někam do dálek, které jsou nekonečné a také neskutečně lákavé. Koně mohou být tmaví i světlí, optimální jsou kombinace hned několika z nich. Mnohé výjevy s koňmi jsou kouzelné, jejich vlající hříva ve větru může symbolizovat fakticky cokoli. Hlavně se ale jedná o nespoutanost.

Medvěd jako symbol síly a mohutnosti

Image title

Zapomenout nelze ani na černobílou tapetu, která zobrazuje medvěda. Ten je jakoby pouze vykreslen v určité siluetě, která vypadá nádherně. Určitě nemusí být nijak výrazně vykreslen, aby dokázal upozornit na svou velkou sílu. Ostatně už jen jeho mohutné tělo jednoznačně budí velký respekt. A to ani nemusí cenit své velké tesáky, jimiž je stoprocentně vybaven.

Autor: Redakce REGIONZAPAD.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář