Navštivte chebské vánoční trhy

2

chebské vánoční trhy, vánoce, cheb


O Vánocích by vám neměly uniknout vánoční trhy v Chebu! Cheb je sice malé město, to mu ale nebrání pořádat jedny z nejkrásnějších trhů v zemi.

O Vánocích by vám neměly uniknout vánoční trhy v Chebu! Cheb je sice malé město, to mu ale nebrání pořádat jedny z nejkrásnějších trhů v zemi.

Jedná se o trhy v jednom z nejzajímavějších historických měst České republiky, které se pyšní mnoha památkami.

Zahájení trhů probíhá v centru na chebském náměstí, a to za přítomnosti průvodu, který je složen ze členů rady města v čele se starostou. V ulicích je slyšet flašinet, který dodává celé akci dobovou atmosféru.

Ve večerních hodinách dojde k rozsvícení vánočního stromu, čímž jsou oficiálně zahájeny vánoční trhy. Vše probíhá za doprovodu hudby, která se nese v duchu Vánoc.

Cheb nešetří ani na kulturním programu, který je složen nejen ze zpěvu tradičních koled a nejrůznějších zábavných vystoupení pro děti. Těšit se můžete i na vystoupení známých osobností a večerní diskotéku, která loni proběhla na kluzišti.

Kluziště je návštěvníkům k dispozici nejen v rámci zahájení trhů. Používat kluziště je možné každý den, po celou dobu trvání trhů, a také po jejich ukončení, a to až do konce ledna. Na místě je možné zapůjčit si brusle, a to v ceně 30-50 Kč.

Co nabízí stánkaři

V období vánočních trhů se samozřejmě můžete těšit na stánky s občerstvením, kde prodejci připravují čerstvé bramboráky, které je možné dochutit, dle libosti, přímo na místě. Pochutnat si můžete také na pečených kaštanech, které k Vánocům jednoduše patří.

Na zahřátí si můžete dopřát výbornou domácí medovinu, punč, grog nebo svařák, a to v alkoholickém i nealkoholickém provedení. Milovníci sladkého si mohou pochutnat na horké čokoládě nebo slazeném čaji.

Zakoupit zde můžete také nejrůznější vánoční ozdoby a dárky pro sebe a své blízké. Ve stáncích najdete spoustu věcí, jako jsou čepice, rukavice, šály, svíčky, vyřezávané předměty, věnce, zdobené jmelí a další.

Nechybí zde ani živý betlém, ve kterém najdete kozy, ovce nebo oslíka. Občas je, za dobrovolný příspěvek, možné nakrmit zvířátka mrkví a jablky, jež získáte na místě.

Milovníkům tradičního umění trhy poskytují možnost navštívit Ježíškovu dílnu, kde si mohou děti i dospělí vyzkoušet výrobu vánočních ozdob a dekorací z přírodních materiálů, jako je sláma, dřevo, šišky, větvičky, papír a další.

Tip: Chcete-li vidět skutečnou nádheru, až se setmí, navštivte radniční věž, ze které uvidíte, jak je celé město nádherně prozářeno vánočními světly.

Co dalšího je možné vidět v Chebu

Mimo vánoční trhy Cheb oplývá i jinými nádherami, které je možné navštívit.

Můžete se podívat například na hrad Cheb, kde rodinné vstupné činí 250 Kč a za jednotlivce neutratíte víc než 100 Kč.

Pokochat se můžete také historickým komplexem 11 budov zvaných Špalíček. Jedná se o budovy z pozdně gotického období, které se nachází na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad přímo v centru Chebu.

Mimo tyto budovy Cheb nabízí pohled na krásný kostel sv. Mikuláše a Alžběty, kde jsou umožněny prohlídky s dobrovolným vstupným.

Dalším kostelem, který je možné navštívit, je Kostel Zvěstování Panny Marie, který se nachází na Františkánském náměstí v Chebu, a to v areálu františkánského kláštera. Jedná se o jeden z nejstarších halových kostelů v Česku.

A co dělat, když už máte dost památek a chození po venku v mrazivém počasí?

Navštivte roztomilé obchůdky na náměstí, oslaďte si život v belgické čokolaterii nebo poseďte v čajovně a zahřejte se horkým čajem, ke kterému si můžete dát nějakou tu pochutinu.

Neseďte doma a udělejte si výlet do kouzelného městečka Cheb, které je plné milých lidí a nezapomenutelných zážitků.


Autor: Redakce REGIONZAPAD.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář