Nádrže na dešťovou vodu jsou stále populárnější. Proč se vám vyplatí?

9

nádrže na dešťovou vodu, zásoby pitné vody, dlouhodobé sucho, komerční sdělení


Trápí vás a vaši zahradu sucho? Stále častěji se dnes můžeme na mnoha místech v republice setkávat s omezeními pro odběr pitné vody. Typicky se jedná o to, aby se občané zdrželi čerpání pitné vody pro napouštění bazénů či zalévání zahrad apod. Je to dáno zejména dlouhodobým suchem, a tedy nízkou hladinou podzemních vod, což je samozřejmě dlouhodobě problém také pro zásoby pitné vody. Naštěstí to lze efektivně řešit.

Proč zvolit nádrž na dešťovku?

Z důvodu skutečnosti, o které jsme hovořili v úvodu, dnes stále více lidí uvažuje o tom, že si pořídí nádobu na dešťovku. Mnoho z nich to ostatně také již udělalo. V takovém případě vám doporučujeme využít kvalitní nádrže na dešťovou vodu z betonu. Betonové nádrže jsou totiž velice bytelné a vydrží vám v podstatě napořád. Díky betonové nádrži na dešťovou vodu jste schopni získat:

  • Ekologický i ekonomický přínos
  • Ušetřit až 50 % pitné vody

Co si budeme povídat, hlavní motivací pro pořízení nádrže je jednoznačně finanční úspora na vodě. Vodu z jímky totiž lze využívat například k zalévání zahrady nebo ji můžete použít jako užitkovou kdekoliv v domácnosti, kde nemusí být voda z vodovodního řádu. Typicky třeba na splachování toalety, kde obvykle protéká obrovské množství pitné vody zbytečně. Také pokud z vaší jímky zalejete zahradu, tak dešťovou vodu zužitkujete a vrátíte ji tam, kam patří, přičemž bez jímky na vodu by všechna dešťovka odtekla do kanalizace.

Usazení zajistí firma

S betonovou nádrží si nebudete muset dělat starosti, protože usazení a terénní úpravy zajistí firma. Dešťovku potom z nádrže čerpáte pomocí čerpadla a je opravdu jedno, na co se ji rozhodnete využívat, to je jen na vás. Třeba někomu přijde vhod její použití u tlakové myčky k čištění, ať už takto chcete čistit třeba chodníčky nebo auto. Možnosti, kde se dešťová voda uplatní jsou zkrátka široké.


Autor: Redakce REGIONZAPAD.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář