Jsou koktejlové šaty vhodné na svatbu? Proč ne.

0

šaty, šaty na svatbu, koktejlové šaty, koktejlky


Sháníte šaty, ale nevíte jaké vybrat, aby byly pokud možno co nejuniverzálnější? Pak jsou koktejlky jasnou volbou- stačí jen zvolit správné doplňky a můžete v nich bez obav z módního faux pas vyrazit jak na společenskou událost typu svatba, tak i např. na párty, nebo kafe s kamarádkami. Pokud se bude jednat o malé černé šaty, pak je univerzálnost nejdále.

Jak jsou vlastně koktejlové šaty definovány?

Dá se říci, že koktejlové šaty nelze přesně definovat- mohou být vyjímečně i vdélkách až po zem, ale i kousek pod polovinu stehen a v různých barvách i vzorech. Nicméně nejběžnější jsou koktejlové šaty délky přibližně ke kolenům (případně několik málo centimetrů pod, nebo nad kolena) spíše jednoduchého střihu, které ale mohou být díky využití luxusnějších látek, jako je např. krajka i do značné míry luxusní společenskou záležitostí.

Jaké koktejlové šaty jsou tedy vhodné na svatbu?

I v případě koktejlových šatů platí obecná pravidla jako je zapovězená bílá barva a příliš sexy střih. Šaty na svatbu by měly být spíše střídmé. Pokud se jedná o venkovní svatbu, případně bude venku alespoň posezení a oslava, tak volte spíše letní barvy, avšak nepříliš syté- může být zelená, modrá, jemně růžová, ale klidně i nejrůznější květinové vzory. Pokud půjde o svatbu v kostele, případně půjde o formálnější svatbu ve večerních hodinách, pak na ni můžete vyrazit i v koktejlových šatech, ale určitě volte luxusnější šperky, doplňky a tmavší barvu šatů jako je např. tmavě modrá, šedá apod. Zajímavé typy koktejlek na svatbu najdete třeba na eshopu Amodio.cz, který se právě na tento typ šatů specializuje.


Autor: Kristina Mrnova Článek může obsahovat komerční sdělení.

Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář