Jak si správně vybrat toustovač?

13

toustovač, komerční sdělení


Také kvůli epidemii koronaviru si začíná čím dál tím více čechů vařit doma. Často se pak stane, že spousta domácností zjistí, že vlastně vybavení jejich kuchyně již nepatří k nejnovějším a spousta věcí by již potřebovala obměnu. Co třeba takový toustovač? Jde sice o jednu z nejobyčejnějších součástí každé kuchyně, ale často se rovněž jedná i o jedno z nejpoužívanějších náčiní. Jak si tedy vybrat nový toustovač, abyste za své peníze dostali to nejlepší co můžete? Poradíme vám!

Přehled nejlepších toustovačů

Pokud se chcete podívat rovnou na přehled nejlepších toustovačů, můžete si jej zobrazit v podrobnější recenzi toustovačů, případně se podívat na aktuální uživatelské hodnocení jednotlivých produktů v některém z velkých eshopů nebo třeba na Heuréce.

Na co si dát při výběru pozor?

Při výběru toustovače je třeba si hlídat hned několik věcí, o pravé funkčnosti vám jistě více napoví nějaká recenze. Obecně však kromě technických parametrů, které jsou na první pohled zřejmé, jako je velikost, příkon nebo spotřeba, existují i další parametry, které si ne každý zvládne pohlídat.

Ploténky

Pro vaše pohodlí je vždy mnohem lepší, pokud jsou ploténky vyjímatelné, můžete je totiž pak lehce umýt v myčce. Obzvláště u levnějších modelů toto stále nemusí být zdaleka bráno jako standard. Pokud jsou již ploténky vyjímatelné, může se vám také hodit mít více plotének na výměnu. Na různých druzích plotének v toustovači můžete připravovat zcela odlišné pokrmy a získáte tak mnohem více funkcí. Obzvláště hodit se pak mohou ploténky na vafle (přestože výkon obvykle nedosahuje klasických vaflovačů) nebo ploténku na panini, kterou můžete využít i jako gril na malé kousky masa.

Regulace teploty

Mít možnost ručně upravit teplotu plotének se hodí obzvláště pokud máte multifunkční toustovač (možnost přípravy vaflí, panini…). Nové toustovače již často tuto možnost mají, ale levnějším modelům mnohdy chybí. Regulace teploty také pomůže v tom, můžete do toustů dávat i suroviny, které vyžadují delší tepelnou úpravu. Toustovač si pak snadno nastavíte na nižší teplotu, aby vám chléb vydržel v toustovači déle.

Délka přípravy zařízení

Jistě to znáte sami. Dlouhé čekání než se toustovač rozehřeje na správnou teplotu předtím než do něj můžete vložit připravené toustové chleby. Rozehřívání toustovače sice obecně netrvá moc dlouho, ale pravidelné několikaminutové čekání by jistě nebavilo nikoho. Zkuste si tedy i na tento parametr při výběru toustovače dát pozor.

Jak koupit co nejvýhodněji?

Ten stejný výrobek může často v různých obchodech mít jinou cenovku. Internet nám nakupování značně nejen ulehčil, ale zpřehlednil, protože si můžete všechny ceny snadno dohledat a porovnat.

Porovnání cen

Porovnávače cen, jako je Heureka nebo Zbozi jistě všichni známe. Je však dobré pamatovat na to, že ne všechny internetové obchody jsou na srovnávačích zboží dostupné (například Alza). Zkuste si tedy vždy informaci ověřit raději z více zdrojů.

Slevové kódy

Slevové kupony do obchodů, jako je Okay.cz (kupon na okay.cz), Alza.cz nebo Datart.cz vám mohou výslednou částku, kterou platíte ještě snížit. Proč tedy tuto možnost nevyužít? Zkuste si před nákupem zkontrolovat zda váš vybraný obchod nenabízí slevové kódy. Seznam slevových kuponů je dostupný i na některých webech, které se na zveřejňování slevových kuponů přímo zaměřují.

Cashback

Pokud víte co to je cashback (u platebních karet), tak cashback v internetovém prostředí je něco podobného. Pokud nakoupíte ve vybraných obchodech přes cashback portál, jako je Kuponer.cz, můžete získat několik procent, které v obchodě zaplatíte zpět, na bankovní účet. Je to zdarma a snadné, tak mělo do toho!

Zdroj obrázku: Pixel-Shot / Shutterstock.com


Autor: Redakce REGIONZAPAD.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář