Jak efektivně podpořit růst vlasů

5

růst vlasů


Najít ženu i muže, kteří by nechtěli mít krásné zdravé vlasy, by asi nebylo nijak jednoduché. Toužíme po nich všichni. Ne každý má ale takové štěstí, že má obří hřívu.

Poměrně důležitým faktorem je mimo jiné také růst samotných vlasů, respektive jeho rychlost. Spousta lidí se marně snaží o podporu růst, nicméně daří se jim zpravidla střídavě. I proto se v následujících řádcích na rychlost růstu vlasů zaměříme podrobněji a poukážeme také na některé alternativy podpory růstu vlasů.

Jak vlastně rostou vlasy rychle?

Obecně se uvádí, že standardní rychlost růstu vlasů činí kolem 1 cm za měsíc. Najdou se ale osoby, kterým vlasy rostou pomaleji a také lidé chlubící se rychlejším růstem. Za rozdíly v rychlosti stojí většinou samozřejmě genetické predispozice člověka. Mimo jiné ale záleží také na fyzické zátěži, míře stresu a jiných faktorech. Ty často mohou ale také za vypadávání vlasů.

Další příčiny rychlosti růstu vlasů

Počítat je třeba také s tím, že jsou-li vlasy kudrnaté nebo krepovité, nebudou tolik hydratovány. Tím pádem se začnou lámat konečky a na nějakou velkou délku můžeme u vlasů rychle zapomenout. U suchých vlasů je optimální používání arganového, keratinového či mandlového oleje. Konečky jsou tak chráněny před nadměrným teplem z kulmy nebo žehličky či fénu.

Podpora růstu vlasů v několika variacích

Samotný růst vlasů můžeme podpořit hned několika způsoby. Optimální je zajištění správného přísunu potřebných vitamínů. Vynikající jsou hlavně výživové doplňky a kondicionéry, které jsou k dostání v lékárnách. Výborná jsou ale i vlasová růstová séra schopná aktivovat vlasové cibulky. Z rostlin se podílejí na aktivaci růstu třeba kopřivy, vynikající je i vývar z cibule. Pomoct může také jablečný ocet, jenž se tradičně míchá s vodou. Lázeň vlasům prospěje.

Zdroj obrázku: Sofia Zhuravetc / Shutterstock.com


Autor: Redakce REGIONZAPAD.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář