Dotykový mobil pro seniory: Který se vyplatí?

3

dotykový mobil pro seniory, představení mobilů


Mnoho možností, aplikací a nastavení může být pro mladší generaci užitečné, avšak starší generace má s tímto ovládáním problém. Výběr telefonu může být těžší v tom, když nechcete pro svého blízkého vybrat tlačítkový mobil, který většinou není stavěn na sociální sítě, ale který je zároveň nenáročný. Představíme vám pár mobilů, které jsou podle internetového portálu Lifewire nejlepšími dotykovými mobilními telefony pro seniory v roce 2019.

Nokia 3.1 Android One

Nokia 3.1 je certifkovaná od Google jako Android One. Je to lehký, odolný a dostupný mobil, který lze navíc ovládat jednou rukou. Za její odolnost může materiál, ze kterého byla vyrobena. Prémiové materiály jako kov a sklo dotvářejí pořízení luxusního pocitu z telefonu. Nezaostává ani 13 Mpix foťák, který má jednoduché ovládání a dovolí vašim blízkým zachytit důležité chvíle. Cenově se Nokia 3.1 pohybuje od 2750 Kč.

Motorola G6 Play

Ačkoliv se označení "play" k seniorům velmi nehodí, rozhodli jsme se model G6 play přidat k dotykovým mobilním telefonem, které jsou pro seniory vhodné. Díky plastové konstrukcí neklouže, netřeba ho utírat po každém použití kvůli otiskům prstů a je lehčí. Přizpůsobující jas na displeji telefonu zajistí, že váš blízký bude vidět na kontakty a SMSky i při silném slunci. Fotoaparát má 13 Mpix, který tvoří kvalitní fotografie. Při mobile považujeme za plus i výkonnou baterii, kterou lze nabít pomocí ultra rýchlecho režimu nabíjení. Motorola G6 play je dostupná již od 3299 Kč.

iPhone: Apple iPhone 7

iPhone a pro seniora? Ano, i to je možné. iPhone 7 se při své tvorbě soustředil na to, aby uspokojil opravdu každého uživatele. Kromě vysokého výkonu a kvalitních fotografií je jeho konstrukce tvořena kvalitním hliníkem, který je navíc voděodolný. V případě poslechu oblíbených písniček, iPhone 7 přišel se systémem stereo, který má zvýšenou úroveň výstupu, takže zvuk je opravdu slyšet. iPhone 7 je dostupný již od 8734 Kč.

Samsung Galaxy S8 a Active

Dotykový mobilní telefon od Samsung je určen pro seniory, kteří již mají jakou takovou zkušenost s chytrými mobily. Jeho plusem je hlavně zabezpečení. Odemykání mobilu pomocí snímané duhovky nebo pomocí otisku prstu zrychlí celý proces odemykání, a tak nehrozí zbytečné hledání odemykacího tlačítka. Mobilní telefon je dostatečně rychlý a zvládá téměř všechny dostupné aplikace. Pro seniory doporučujeme hlavně Samsung Galaxy S8 Active, přičemž se liší v dispeji a konstrukcí. Jeho displej není zakřivený a konstrukce telefonu je mnohem odolnější, díky masivnějšímu kovovému rámu.

Myslete i na bezpečnost

Výběr dotykového mobilu pro seniory může být lehčí, pokud je k mobilu dokoupená dodatečná výbava. Aby mobil vydržel co nejdéle, doporučujeme hned po koupi dotykového mobilního telefonu pro seniora koupit tvrzené sklo a obal na mobil, který může oblíbený mobilní kousek častokrát zachránit.

Autor: Redakce REGIONZAPAD.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář