Dokonalá ochrana pro váš zahradní bazén

0

Jak se odprostit od čištění bazénu, abychom si užili vše společně s rodinou? Řešením je krycí bazénová plachta.

Bazén, voda a horké léto. Tyto tři slova spojuje už jen dokonalé vodní radovánky se svými blízkými. Ovšem může to mít tak trochu vadu na kráse a tím je každodenní čištění vodní hladiny od nečistot a listí třeba ze sousedova stromu. Jak tomu zabránit? Jak se odprostit od čištění bazénu, abychom si užili vše společně s rodinou? Řešením je krycí bazénová plachta.

Co od toho můžeme očekávat

Tak především nám odpadne ono každodenní čištění vodní hladiny od nečistot, hmyzu, napadaného listí a jiných nečistot, které se během dne a noci do vody dostanou.  Tohle uvítá jistě každý majitel zahradního bazénu. Dále budeme mít skvělou, mírně teplou vodu,protože bazénové plachty také fungují jako plachty solární a může tak být využita i pro solární ohřev vody. Díky slunečnímu záření dochází totiž k ohřevu vody o několik stupňů. Vlažnější vodu tak uvítají všichni, zejména děti. 

Další výhody bazénových plachet

Určitě můžeme zmínit i to, že plachty, které slouží jako krycí nebo solární, mohou být vhodnou alternativou za dražší variantu, jakým je například pevný, pojezdový kryt na bazén z polykarbonátu. Cenově dostupné krycí plachty jsou rovněž téměř bezúdržbové. Pokud ovšem máme pocit, že je plachta znečištěná, můžeme ji jednoduše očistit pod proudem tekoucí vody třeba ze zahradní hadice nebo z vysokotlaké myčky. Musíme ji ale pak nechat dobře proschnout třeba na slunci. Životnost takových krycích plachet je odhadována až na 15 let. 

Doplňkové příslušenství

V mnohým případech jsou jako součást balení i určité komponenty, které se při zakrytování budou určitě hodit. Jde zejména o napínací gumy a kotvící čepy pro snadné a hlavně bezpečné uchycení, také jsou vhodné různě veliká odtoková sítka a filtry. Dalším vhodným doplňkem je naviják na plachtu. Je to opravdu dokonalý a spolehlivý pomocník, který nám pomůže plachtu napnout nebo dobře smotat. Tyto navijáky lze pořídit na ruční pohon nebo na elektrický pohon.

Můžeme mít také atypický tvar bazénu a i na takový tvar jsou odborníci schopni připravit krycí plachtu, která bude chránit náš zahradní bazén. Firma, která se zabývá realizací bazénových plachet nám dokonale poradí a zajistí nám přesně takovou plachtu, jakou bychom potřebovali. Ke každému klientovi přistupují individuálně.

Kvalita a spolehlivost

Bazénové plachty jsou vyrobeny z velice kvalitního a pevného materiálu. Nepropouští vodu a lze je pořídit i v barevném provedení. Je lehká a jde určitě o investici, která se nám v každém směru vyplatí. O vhodném použití, velikosti i o doplňcích k bazénovým plachtám se můžeme poradit s odborníky, kteří vědí, jak svou práci dělat dobře, aby byl spokojený především klient. 

Krycí bazénové plachty mohou mít různou funkci. Můžeme mít plachtu solární, plachtu zimní, ale i plachtu bezpečnostní. I při výběru funkčnosti plachty na zahradní bazén nám mohou spolehlivě pomoci odborníci.


Autor: Redakce REGIONZAPAD.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář