Chodov: Knihovna soutěží o titul Stavba Karlovarského kraje

6

knihovna, chodov, město chodov, karlovarský kraj, stavba, stavba karlovarského kraje, region24


Chodovská městská knihovna usiluje o titul Stavba Karlovarského kraje. Chodov ji do 23. ročníku tradiční soutěže přihlásil poté, co zcela zdevastovaná a vyhořelá budova bývalé mateřské školy prošla zásadní a úspěšnou rekonstrukcí.

V internetovém hlasování ji můžete podpořit na https://1url.cz/k1zwX. Hlasovat lze až do 18. června. O titul se letos uchází celkem 28 staveb.

V rámci hlasování můžete podpořit svého favorita také v sekci Projekt a Zachráněná památka. Pro vylosované hlasující připravili organizátoři atraktivní ceny.      

Přestavba vyhořelého objektu začala v srpnu roku 2021. Z původní stavby zůstal pouze skelet se stropy a podlahami. Novou tvář dali knihovně architekti z Ateliéru Kopecký. Ve svém projektu zachovali obě budovy,  v jedné je nyní oddělení pro dospělé čtenáře s centrálním pultem, druhá nabízí zázemí pro dětské čtenáře. Zcela novým prvkem je schodišťové jádro s výtahem. Pro pořádání svých akcí má knihovna k dispozici také malý sál. Návštěvníkům od letošního jara slouží také kavárna.

Projekt regenerace území brownfieldu - Stavební úpravy bývalého objektu knedlíkárny na městskou knihovnu v Chodově byl realizován za přispění prostředků státního rozpočtu ČR z programu Ministerstva pro místní rozvoj ve výši 50% způsobilých nákladů.

Zdroj: Město Chodov



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář