Celoroční DD Cup vyhrál Dětský domov Cheb a Horní Slavkov

0

ddcup, cheb, horníslavkov, děti, dětský domov, soutěže, soutěž, pohár, výhra


?Pod pojmem DD Cup se skrývá celoroční soutěž dětských domovů na území České republiky. Děti se po celý rok účastní nejrůznějších soutěží, které jsou vždy postaveny na výkonech jednotlivců nebo družstev. Mezi disciplínami jsou například malá kopaná, stolí tenis, cyklistika, běh a mnohé další.

Každá z těchto disciplín má svého garanta. Třeba finále malé kopané se hraje na stadionu Evžena Rosického pod patronátem České fotbalové asociace, běh pak pod patronátem Policie České republiky. Nezbytnou součástí týmů jsou však také vychovatelé, kteří soutěžící podporují. A právě díky velkému nadšení a zapálení pro věc ze strany vychovatele Petra Chudého se daří pravidelně kolektivu Dětského domova Cheb a Horní Slavkov umisťovat na předních příčkách v soutěži. V letošním roce to bylo dokonce 1. místo.

"Děti si soutěže užívají z několika důvodů. Jednak je baví kontakt s ostatními dětmi a zároveň je baví vidět, co se vlastně naučily za dovednosti. To, že se účastníme jednotlivých disciplín, obnáší zodpovědnou přípravu na každou z nich. Soutěže jsou různé, účastní se jich však stejné děti, a tak je nutné je také vhodně namotivovat, vysvětlit pravidla, naučit techniku a pak trénovat. Problematické je zajistit pro děti odpovídající materiální zabezpečení. Děti se mění, rostou a my musíme pro soutěžící zajistit kola, pálky, míče, kopačky a mnoho dalšího," uvedl ředitel Petr Čavojský.

Dle slov ředitele Dětského domova Cheb a Horní Slavkov je největší odměnou radost dětských očí po vydařené sportovní akci.

Zdroj: Krajské listy
Foto: nasfotbal.fotbal.cz



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář