7 rafinovaných způsobů, jak ušetřit při nákupu přes internet

5

nákup přes internet, výrobce lp desek


Česko je často zmiňováno v souvislosti s různými prvenstvími. Jsme rájem rozhleden a hradů, máme nejstarší palírnu na světě, sídlí u nás největší světový výrobce LP desek... a dalo by se pokračovat do dalších oblastí. Například do online nakupování, které se rok od roku těší většímu zájmu.

Roste nejen počet e-shopů (v současné době jich na českém internetu funguje přes 40 000), ale také celkový obrat. Do konce roku by mohli provozovatelé internetových obchodů pokořit hranici 190 miliard korun a opět zvýšit podíl na celkovém maloobchodním obratu. Nechme však statistiky statistikami – raději vám prozradíme několik zaručených způsobů, jak na internetu nakupovat ještě o něco levněji.

1. Nákup si vždy důkladně rozmyslete

Zdaleka nejjistějším způsobem, jak utrácet mnohem méně a příliš nezatěžovat rodinnou kasu, je nakupovat pouze to, co je skutečně zapotřebí. Pokud vás do prostředí virtuálních galerií žene jakási těžko popsatelná euforie, nedokážete odolat zlevněným produktům, pro které nemáte využití, nakupujete nepřiměřené množství věcí a děláte z „shopování“ obřad, pak nejspíše čelíte problému s názvem oniománie. Tzv. shopaholismus neboli závislost na nakupování patří k fenoménům moderní doby a bojuje sním stále více lidí.

2. Nakupujte v rámci speciálních akcí

Zdaleka největší slevy prodejci avizují během Černého pátku (angl. Black Friday), což den, který následuje po Díkůvzdání. Marketingová akce má tradici především v zámoří, kde je již od roku 2005 nejrušnějším nakupovacím dnem. České e-shopy nezahálí a pravidelně rozpoutávají nákupní šílenství s neuvěřitelnými slevami. Nepromeškejte příležitost k ultralevném nakupování a sledujte aktuální nabídky na https://buykers.com/cz/black-friday.

3. Využívejte seznamy přání

Našli jste v e-shopu produkt, který je momentálně nad vaše finanční možnosti nebo pro vás nemá hodnotu udanou cenovkou? V mnoha e-shopech najdete tzv. wishlist neboli seznam přání. K čemu je tato funkce dobrá? Registrujete se, přidáte na seznam požadované produkty a počkáte, až se vám prodejce ozve s atraktivní nabídkou. Neodolatelná sleva vám možná přistane ve schránce mnohem dříve, než čekáte.

4. Používejte slevové kupony

Čeští zákazníci na slevy slyší a prodejci to moc dobře věcí – proto jim je servíruje v různých podobách včetně slevových kuponů. Uplatnění takové slevy je velmi snadné, obvykle stačí vepsat kód do příslušného pole a sleva se okamžitě započítá do celkové ceny nákupu. Výše úspory je individuální – zatímco díky některým kuponům získáte slevu v jednotkách až desítkách procent, jiné vám zajistí poštovné zdarma či jiný benefit. A pozor – většinou lze použít více kuponů najednou!

5. Vyčkávejte na konec sezóny

Podlehnout trendům je tak snadné, ale také velmi drahé. Nakupujte s chladnou hlavou a vždy počkejte, až se zboží přesune do sekce výprodej – získáte ho podstatně levněji než v době, kdy platí za hlavní prodejní artikl. Hodil by se vám praktický příklad? Za zahradní techniku ušetříte v zimě, za podzimní oblečení zase na jaře.

6. Registrujte se k odběru novinek

Mnohé e-shopy si registrované zákazníky hýčkají a pravidelně jim posílají speciální nabídky, které se k neregistrovaným nakupujícím nedostanou. Neváhejte proto s registrací k odběru newsletteru. Jako první se dozvíte o novinkách a zajímavých slevách. S trochou štěstí získáte přístup ke speciálním slevovým kódům.

7. Porovnávejte ceny u konkurenčních prodejců

Opravdu má smysl připomínat, že jednotlivé e-shopy často prodávají jeden a ten samý produkt v různých cenových relacích? Pokud to ještě neděláte, začněte využívat vyhledávače zboží a zaměřte se na nejvýhodnější nabídky. Podle statistik předchází důkladné prozkoumání cen v případě tří ze čtyř uskutečněných nákupů, bez srovnání nakupuje jen každý dvacátý Čech!

Zdroj obrázku: Kite_rin / Shutterstock.com


Autor: Redakce REGIONZAPAD.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář