5 tipů, jak ušetřit na povinném ručení - ušetřete tisíce korun ročně!

17

povinné ručení, povinné ručení online, srovnávač povinného ručení, komerční sdělení


Již z názvu povinného ručení je patrné, že se jedná o povinnost. Každý vlastník motorového vozidla, které je určeno k pohybu po silniční komunikaci, má ze zákona povinnost vůz pojistit. Ne vždy se ale jedná o zanedbatelnou částku. Jak na povinném ručení ušetřit? Jak a kde lze získat nejlevnější nabídku povinného ručení online?

Výdaje spojené s provozem vozidla jsou bezpochyby nemalým zásahem do rodinného rozpočtu. Povinné ručení je však dané zákonem, tudíž se platbám za pojistné nevyhne nikdo, kdo chce automobil či jiné motorové vozidlo užívat.

Již dávno ovšem neplatí, že pro sjednání zákonného pojištění je nutné zajít osobně na pobočku pojišťovny. Existuje možnost sjednat povinné ručení online, najít výhodné je možné i na různých srovnávačích povinného ručení. Jak lze díky nim ušetřit?

Následující článek poskytuje pět rad, jak na zákonném pojištění ušetřit nemalé peníze.

1. Před sjednáním povinného ručení porovnejte přes online kalkulačku ceny na trhu

Různé online srovnávače povinného ručení mohou pomoci s porovnáním jednotlivých nabídek. Kromě výhody rychlého sjednání zákonného pojištění přímo z domova a bez nutné návštěvy pojišťovny, pomáhají najít přes kalkulačku povinného ručení to nejlevnější.

Některé ze srovnávačů mají totiž k dispozici kalkulačku povinného ručení, díky které klient snadno a rychle nalezne nejvýhodnější povinné ručení přímo na míru. Přinesou mu tedy úsporu jak finanční, tak časovou.

Online sjednání povinného ručení ocení i nejedna pojišťovna a klientům, kteří využijí této možnosti, nabízí zajímavé slevy. I díky tomu lze na zákonném pojištění ušetřit.

Image title

2. Porovnejte bonusy beznehodovosti

Dokonce i takový faktor, jako je ježdění bez dopravní nehody, může řidičům zajistit značnou slevu na povinném ručení, mnohdy až v řádech několika tisíc korun.

Díky bonusům, které pojišťovny nabízí svým klientům, lze ušetřit nemalé peníze. Mezi ty nejzákladnější se bezpochyby řadí bonusy za beznehodovost. Ty mohou zákonné pojištění výrazně zlevnit, a to již po 12 měsících od sjednání.

Tyto bonusy mají podobu 5% - 10% slevy pojistného za každý rok bez nehod. Za několik bezproblémových let je tedy možné dosáhnout bonusového maxima, které činí 60 %, což jistě ušetří výraznou částku na povinném ručení.

3. Využijte výhod připojištění

Výhodných slev se klient jistě dočká i v případě, že si k povinnému pojištění sjedná i další připojištění v rámci jedné pojišťovací společnosti.

Mnohé z pojišťoven nabízí vedle povinného ručení například havarijní pojištění, které kryje škody, na něž se povinné ručení nevztahuje (např. srážka se zvěří, vandalismus, pád předmětu na vůz, přírodní živly aj.), nebo cestovní pojištění, jenž se může hodit řidičům na cestách do zahraničí.

Slevy za různá připojištění se pohybují v rozmezí několika procent. I díky tomu se však cena povinného ručení o něco sníží.

Image title

4. Nastavte si roční frekvenci placení

Ušetřit na povinném ručení lze i nastavením frekvence placení pojistného.U většiny pojišťoven platí, že roční způsob placení bývá levnější než čtvrtletní nebo půlroční. I v tomto případě se sleva týká hned několika procent úspor.

5. Pokud máte více aut, pojistěte je na jednu smlouvu

Čím více aut, tím méně peněz. Pokud je v domácnosti více vozidel než jedno, je možné všechna pojistit na jednu smlouvu, což může značně ulehčit rodinnému rozpočtu.

V případě, že jste podnikatelem nebo vaše rodina vlastní více jak 3 nebo 4 auta, rozhodně se vyplatí poohlédnout se po výhodném flotilovém pojištění. Jeho bezesporu největší výhodou je možnost sjednání levnějšího povinného ručení za celý vozový park, než by tomu bylo v případě pojištění za každé auto zvlášť.

Autor: Redakce REGIONZAPAD.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář