Sokolov: Závody dračích lodí nabídnou strhující podívanou

Adrenalinové souboje na vodě až do posledních vteřin i hru svalů a nervů může slíbit divákům i fanouškům letošní 2. ročník závodů dračích lodí. Utkání posádek, které tvoří týmy regionálních firem, škol a dalších institucí, se uskuteční v sobotu 17. června 2023 od 12 hodin na vodní ploše přírodního koupaliště Michal u Sokolova. Akci organizuje společnost Sokolovská uhelná a skupina SUAS GROUP společně s Prague Dragon Boat.

dezinfekce

Do letošního klání se přihlásilo 11 posádek. Jsou mezi nimi kromě týmů Sokolovské uhelné a SUAS GROUP například Léčebné Lázně Mariánské Lázně, Střední policejní škola v Sokolově, Nemocnice Sokolov, Fitness URAL Sokolov nebo loňský vítěz, tým společnosti Sedlecký kaolin. 

Každou dračí loď obsadí 16 veslařů, bubeník a kormidelník. „Doslova lahůdkou pro všechny bude určitě derby hokejistů HC Energie Karlovy Vary a HC Baník Sokolov, které se rozhodně stane prestižní záležitostí pro oba kluby a jejich fanoušky. Hokejisté také potěší příchozí odpolední autogramiádou od 14 hodin. Během závodů budeme moci přispět na dobrou věc, a sice Nadačnímu fondu Františka Štěpánka, jenž pomáhá těm, kteří to nejvíce potřebují. Nebude chybět ani „Dračí tanec“ pražského klubu dračích lodí, což je velkolepé kostýmové vystoupení vycházející z čínské mytologie,“ popsal Luboš Klíma, obchodní a marketingový ředitel Sokolovské uhelné a SUAS GROUP, který unikátní závody dračích lodí přivedl loni právě na Sokolovsko. Součástí akce bude i program pro veřejnost a rodiny s dětmi.

Veřejnost, která bude v den konání závodů na koupališti, má vstup do areálu zdarma s tím, že závody dračích lodí budou mít vyhrazený prostor, aby se malí a velcí mohli koupat a užívat si v případě slunečného počasí všech atrakcí. O občerstvení se tradičně postará společnost Sokorest. „Naším cílem je, aby se závodníci i fanoušci dobře bavili a užili si společně s námi na Michalu skvělý den. Pro firemní i ostatní týmy je to příležitost lépe poznat své kolegy a hranice svých možností,“ dodal Luboš Klíma.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy