Sokolov: Zastupitelstvo schválilo odkup domů v Nádražní ulici

Zastupitelé města schválili v úterý 16. srpna na svém mimořádném jednání odkoupení bytových domů v Nádražní ulici (na snímku). Reagovali tak na nabídku majitele těchto nemovitostí.

dezinfekce

 Od tohoto kroku si město slibuje, kromě jiného, výrazné zlepšení bezpečnostní situace a pořádku v této části Sokolova, v lokalitě, která se v současnosti řadí mezi takzvané vyloučené. Domy převezme město bez nájemníků. Odkoupení podpořila nejdříve celá rada a poté i všichni zastupitelé.

Město se vážně zajímalo o možnost odkoupit bytové domy v Nádražní, jejichž podstatná část obyvatel patří mezi problémové, už zhruba dva roky. Jak uvedl radní Erik Klimeš, tato snaha narážela buď na neochotu vlastníka prodat, nebo na příliš vysokou cenu, kterou požadoval. Ke shodě došlo až před nedávnem a cena za domy bude odpovídat znaleckému posudku. Radní Petr Kubis podotkl, že rozhodnutí zastupitelů velmi vítá. „Už jsme vyčerpali v podstatě všechny možnosti, jak v této lokalitě docílit pořádku. Většina lidí, kteří tam žijí, nemá žádné vazby na Sokolov a chybí jim základní návyky,“ podotkl Kubis. Jeho slova podpořil i místostarosta Ladislav Sedláček.

Starostka Renata Oulehlová poznamenala, že odkoupení domů, kde dosud žili problémoví nájemníci, je asi jedinou možností, jak dát jednu z důležitých částí Sokolova do pořádku. Uvítala shodu všech zastupitelů budovy odkoupit. „Po realizaci tohoto obchodu se bude ve městě mnohem lépe žít,“ konstatovala starostka. Pro odkup byla také zastupitelka Tereza Zykánová. Jen požádala, aby se vzalo v potaz, že v domech bydlí několik rodin, které se snaží žít spořádaně a aby s nimi se nějak pracovalo. Radní Karel Jakobec konstatoval, že obavy o přesunu obyvatel domů do jiných částí města považuje za liché. „Se Sokolovem neměli nic společného, odejdou jinam,“ dodal.

Zdroj: Město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy