Sokolov: Z rozpočtu na 2020 půjde polovina na investice (TV Západ)

Rozpočet města Sokolova na rok 2020 je připraven v podobném duchu jako předchozí s jednou výraznou výjimkou. A tou jsou investice. Do struktury silně zasáhne injekce ve výši 126 milionů korun do projektu Čtyřka, tedy výstavby pobytového zařízení pro seniory.

dezinfekce

„Rada bude předkládat návrh zastupitelstvu, které se bude konat 5. prosince. Návrh ve výši příjmů 668 milionů korun, výdaje 887 milionů, z čehož vyplývá schodek ve výši 219 milionů korun. Ale protože předpokládáme přebytek za rok 2019 ve výši 293 milionů korun, znamená to, že nám v rezervě i po těch poměrně abnormálních výdajích v oblasti investic pro příští rok zůstane 74 milionů korun,“ uvedl místostarosta Sokolova Karel Jakobec.

Další velkou investicí je probíhající přestavba dvou domů na Starém náměstí na novou knihovnu za 37 milionů korun. 

„Pak jsou to dostavby - zázemí pro tenisty, druhá etapa šaten na zimní stadionu, poměrně dost dáváme i do komunikací – v příštím roce to bude 37 milionů korun, a do opravy škol a ostatních školských zařízení ve výši asi 35 milionů korun,“ dodal Jakobec.

Město tak předpokládá na příjmové stránce navýšení o 13 milionů oproti letošnímu rozpočtu a na výdajích pak snížení o 145 milionů korun. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy