Sokolov: Ulice Petra Bezruče se opraví příští rok (TV Západ)

V sokolovské ulici 5. května v současné době finišuje rekonstrukce komunikace. Pod zemí došlo k výměně a opravám inženýrských sítí a na řadu nyní přijde povrch. Dřívější zámkovou nahradí žulová dlažba.

dezinfekce

„Protože jsme se rozhodli více investovat do materiálu, a to z několika důvodů. Za prvé – žulové kostky mají dlouhou životnost a za druhé, protože pomalu chceme dávat i tomu novému náměstí nový a moderní vzhled. Na tuto akci bychom rádi navázali v roce 2018. Což bude samozřejmě záviset na tom, jestli v podobě, ve které předložíme rozpočet na rok 2018, bude zastupiteli také schválen. Pokud ano, a já věřím, že se tomu tak stane, tak bychom rádi přistoupili k rekonstrukci nábřeží Petra Bezruče. Pokud vyjdete od městského úřadu, tak je to ta pravá strana od Lobského potoka. Tam dojde, jak už jsme avizovali, bohužel díky tomu, co se tam bude dít, k úbytku několika parkovacích míst. Snažili jsme se je částečně nahradit parkovištěm, které vzniklo před Městským domem kultury v Sokolově. Nicméně ulice Petra Bezruče už je opravdu v hodně špatném stavu. Jsou tam prohlubně, už se tam nedá pomalu ani zaparkovat a stromy, které tam jsou, mají tak mohutné kořeny, že zvedají vozovku i přilehlý chodník, a také už samozřejmě nejsou úplně bezpečné. Takže tam dojde k nové výsadbě a k provedení nových povrchů. Zkrátka i ta ulice Petra Bezruče bude konečně mít jakousi reprezentativní podobu,“ vysvětlil starosta Sokolova Jan Picka.

Opravy ulice 5. května si vyžádají necelých 5 milionů korun bez daně, předběžné propočty na nábřeží Petra Bezruče se pohybují okolo dvojnásobku. Pokračovat by se mělo postupně všemi uličkami, které na nové náměstí vedou. V plánu je také zkoumání možností podzemního parkování. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy