Sokolov: Neoprávněně odčerpávali pohonné hmoty z nákladních vozidel

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání tří mužů ve věku 29, 33 a 62 let, které obvinili ze spáchání přečinu zpronevěry. Tohoto jednání se měli dopustit nejméně od ledna do července roku 2020 jako řidiči u společnosti zabývající se mezinárodní kamionovou dopravou, kdy měli každý svěřené nákladní vozidlo k plnění pracovních povinností a také platební karty určené na nákup pohonných hmot do předmětných vozidel. Do nákladních vozidel však měli tankovat i přesto, že měli ještě dostatek pal

dezinfekce

 Z nádrží pak měli odčerpat pohonné hmoty pro svoji potřebu. Devětadvacetiletý obviněný muž tak měl neoprávněně odčerpat přes 4 000 litrů motorové nafty, třiatřicetiletý obviněný muž nejméně 2 500 litrů motorové nafty a dvaašedesátiletý obviněný muž téměř 4 000 litrů nafty. Celkem tak měli způsobit poškozené společnosti škodu téměř 300 000 Kč.

V případě prokázání viny hrozí devětadvacetiletému a dvaašedesátiletému muži trest odnětí svobody na jeden rok až pět let, jelikož svým jednáním měli způsobit větší škodu. Třiatřicetiletému muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na dva roky.

mjr. Bc. Kateřina Pešková

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 19.12.2021 10:30




0 +
 

Hlavní zprávy