Sokolov: Mladík zveřejnil fotku zbraně s „výhrůžkou“

Ve čtvrtek 21. prosince letošního roku kolem 22. hodiny umístil teprve devatenáctiletý mladík na účet na jedné ze sociálních sítí, který mu patřil a který v názvu obsahoval zkratku střední školy z regionu, fotografii airsoftové zbraně.

dezinfekce

Fotografii navíc doplnil anglickou frází, kterou lze volně přeložit jako „je řada na mně“. Fotografii zveřejnil pouze několik hodin poté, co došlo k tragické události na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze a vzniklo tak důvodné podezření, že by mohl použít střelnou zbraň v prostorách školy, kterou navštěvuje jako student čtvrtého ročníku.

Policisté ve spolupráci s kriminalisty se začali případem okamžitě usilovně zabývat. Byla učiněna preventivní bezpečnostní opatření v rámci prostoru střední školy, ale také blízkého okolí. Po několika hodinách kriminalisté mladíka, který mezitím fotografii ze sociální sítě smazal a na stejný účet doplnil omluvu, že se jednalo o „hloupou srandu“, zadrželi.

Po provedených úkonech sokolovští kriminalisté devatenáctiletému mladíkovi sdělili podezření ze spáchání přečinu násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci.

V případě prokázání viny hrozí mladíkovi ze Sokolova trest odnětí svobody až na jeden rok.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy