Sokolov: Město připravuje na léto úpravu dvou autobusových zálivů

První z nich se nachází v ulici Sokolovská pod kinem Alfa. Současná zastávka MHD je vzhledem k intenzitě dopravy na komunikaci nevhodná, proto se rozhodlo o jejím přemístění na samostatný zastávkový pruh. Ten se zrealizuje v místě stávající autobusové zastávky MHD na místě, kde je dnes chodník. Chodník se nově přesune až za zastávkový pruh. Součástí úprav je také připojení plochy pro osazení přístřešku a kryt chodníku z nové betonové dlažby. Zastávka je navržená pro 1 autobus.

dezinfekce

Po zkušenostech z ulice Sokolovská, kde se řidičům autobusů nedaří zajíždět do zálivů, i když jsou postavené podle platných norem, se projekt zálivu pod kinem Alfa upravil a došlo k prodloužení délky vjezdu nad rámec stanovených norem. Stavební práce jsou naplánované na měsíce červenec a srpen.

Novou podobu získá také autobusová zastávka v ulici Boženy Němcové naproti Komerční banky. V současné době je zastávka bez zálivu a autobusy zastavují na vozovce. V místě stávající zastávky se vybuduje vyřazovací úsek zastávkového pruhu, který bude dostatečně dlouhý pro dva autobusy. I v tomto případě se projekt upravil tak, aby došlo k prodloužení délky vjezdu. Stavební práce začnou v průběhu léta a potrvají zhruba 2 měsíce.

Zdroj: Město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy