Sbírka podpoří provoz, rozvoj a aktivity vzdělávacího centra

Kulturní vzdělávací centrum Výměník zahájilo sbírku, která mu pomůže s provozem a dalším rozvojem v roce 2024.

dezinfekce

Karlovarský Výměník funguje necelé dva roky, za tu dobu se z původně zanedbaného a nevyužívaného prostoru teplárenského výměníku v Tuhnicích stal živý veřejný prostor, příjemné a inspirativní místo pro setkávání, tvoření a dobré nápady. Jediné tohoto druhu v Karlových Varech i v Karlovarském kraji.

Od svého prvního otevření veřejnosti má Výměník za sebou přes 120 realizovaných akcí, navštívily jej zhruba tři tisíce návštěvníků a více než 200 dětí ze škol z Karlovarského kraje se zúčastnilo workshopů rozvíjejících kreativitu. Vznikl zde prostor pro nový cirkus, kde se přes léto pravidelně cvičí.

„V příštím roce se můžete těšit na další várku skvělých akcí. Také se pokusíme vnitřní prostory víc přizpůsobit pro práci online tak, abyste si sem mohli vzít počítač a v inspirativním prostředí v klidu pracovat. Je to jeden z řady podnětů, které jsme získali díky velmi zajímavé a intenzivní letošní sezóně”, říká Tereza Vlašímská z Dizajnparku, jenž se na provozu Výměníku podílí a dodává: „Na konci příštího roku plánujeme zahájení rekonstrukce, která posune kvalitu Výměníku do jiné úrovně. Jde nám o to, abyste prostor mohli využívat celoročně a naplno. Detaily budeme zveřejňovat v průběhu příštího roku.“

„Jsme rádi, že to tu slouží lidem a chceme v tom pokračovat. Nic z toho, co mají lidé na Výměníku rádi a co je na něm baví, se ale nestane samo. Bez dobrovolníků a finanční podpory našich dárců a příznivců bychom nemohli fungovat v takovém rozsahu i přesto, že významnou část nákladů dokážeme pokrýt vlastními příjmy. Samozřejmě zásadní je také konstruktivní a pozitivní přístup Karlovarské teplárenské, která nám objekt pronajímá. Toho všeho si velmi vážíme,“ říká Jiří Hanek z Dizajnparku.

Za pozornost jistě stojí také to, že o Výměníku se začíná mluvit na různých místech Česka. „Ano, to nás také těší. Víme, že se o tom mluví v komunitě kreativců ale také nás občas překvapí, že mi řeknou lidé z různých profesí a míst nečekaně při nějaké příležitosti - jasně, já to znám, sleduju to, je to skvělé, až budu ve Varech, tak se tam určitě zastavím. To si myslím, že je pro Vary také dobré,“ dodává Hanek

Výměník můžete podpořit ve sbírce, která poběží do 19. února prostřednictvím platformy DONIO. Za svůj dar si mohou dárci vybrat z řady zajímavých odměn.

Zdroj: TZ Kr-Karlovarsky.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy