Region: Výstava středních škol „Kam po ZŠ“ pomůže s výběrem studia

Letos v říjnu se uskuteční v pořadí již desátý ročník výstavy středních škol „Kam po ZŠ“. Pokud zrovna řešíte, jakou školu si pro následné studium vybrat, využijte této příležitosti a přijďte se na akci podívat.

dezinfekce

Žákům 8. a 9. tříd základních škol i jejich rodičům zde bude představena nabídka oborů a také ukázka vybraných výukových pomůcek, se kterými se budou moci ve výuce setkat. Výstavu bude hostit 5. října Integrovaná střední škola technická a ekonomická Sokolov, 12. října se akce přesune na Střední průmyslovou školu Ostrov a 19. října bude k vidění na Integrované střední škole Cheb. 

Výstav se letos zúčastní celkem 24 středních škol, z toho 21 škol zřizovaných krajem, dále Vyšší policejní škola a Střední policejní škola Ministerstva vnitra v Praze, Vojenská střední škola a vyšší odborná škola Ministerstva obrany v Moravské Třebové a Střední škola, základní škola a mateřská škola Kraslice. „Školy, které výstavy organizují, navíc dostávají každoročně od Karlovarského kraje příspěvek, z něhož se mimo jiné financuje doprava žáků ze vzdálenějších základních škol. Každá ze tří pořadatelských škol od nás obdržela 80 tisíc korun,“ uvedl radní pro oblast vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Jindřich Čermák.

Cílem výstav je rovněž ukázat, co budou moci absolventi dané střední školy vykonávat za práci a jaké mohou najít uplatnění v našem kraji. K tomuto cíli přispívá i účast některých regionálních zaměstnavatelů, kteří se středními školami spolupracují. Návštěvníci tak získají představu o nabízených oborech vzdělání, o tom, jaké požadavky na ně škola bude klást, zjistí více o případném ubytování a také o místech, kde se vykonávají odborné praxe.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy