Region: Prodával pozemek, který mu nepatřil

Sokolovští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání dvaačtyřicetiletého muže z Chebu, kterého obvinili ze spáchání přečinu podvodu. Ten měl nejdříve šestašedesátiletému muži, kterého znal, slíbit zřízení elektrické přípojky a poté mu prodat pozemek parcely, který ovšem nevlastnil.

dezinfekce

Vše mělo začít ve druhé polovině minulého roku, kdy se měl obviněný muž domluvit s šestašedesátiletým mužem z Kynšperku nad Ohří na tom, že mu zprostředkuje zřízení elektrické přípojky na několika jeho pozemcích. V listopadu měl šestašedesátiletý muž předat obviněnému domluvené finanční prostředky za zprostředkování zřízení elektrické přípojky, ovšem do současné doby k realizaci nedošlo.

Následně mu měl obviněný muž zprostředkovat i koupi pozemku, který se nacházel v blízkosti pozemků, které vlastnil šestašedesátiletý muž. Od počátku měl ovšem dvaačtyřicetiletý muž jednat s vědomím, že pozemek je v majetku jedné menší obce na Chebsku, není možné ho odkoupit a z šestašedesátiletého muže tak chtěl pouze vylákat finanční prostředky. A to se mu nakonec také podařilo. V první polovině ledna letošního roku měl totiž šestašedesátiletý muž převést ze svého bankovního účtu finanční prostředky jako zálohu na koupi domluveného pozemku. Na konci února mělo dojít k podpisu smlouvy a doplacení zbylé části peněz, ovšem již nedošlo.

Šestašedesátiletému muži tedy nebyla zřízena elektrická přípojka a ani mu nebyla zprostředkována koupě pozemku, neboť ten nebyl k prodeji určen. Obviněný muž mu tímto podvodným jednáním měl způsobit škodu přibližně 200 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí dvaačtyřicetiletému muži trest odnětí svobody až na pět let.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 05.03.2022 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy