Region: Preventivní akce policie se budou konat celé léto

Červen je vždy ve znamení různých preventivních akcí. První sobota v červnu patřila především cyklistům, a to v rámci akce „Den cyklostezky Ohře“. Ta proběhla po celé odpoledne na Meandru Ohře v Karlových Varech, jejímž pořadatelem byl Karlovarský kraj.

dezinfekce

Policejní preventisté zde měli preventivní stánek společně s BESIP, kde měli pro cyklisty připraveno několik preventivních aktivit. Mezi ně patřila např. povinná výbava cyklisty nebo si mohli zatočit tzv. Kolem štěstí, kde po splnění daného úkolu na dopravní výchovu mohli obdržet zajímavou cenu. Vybrat si mohli např. cyklolékárničku, svítící ventilky na kola, přední světlo na kolo, zámeček na kolo a mnoho dalšího. Vzhledem k tomu, že ani za řídítka nepatří alkohol, mohli cyklisté obdržet i nealko pivo, které v rámci kampaně „Řídím, piju nealko pivo“ dodal Český svaz pivovarů a sladoven. K tomu patřil i letáček „Nenech řídit alkohol“ a alkohol tester. Celou akci doprovázelo slunečné počasí a policejní stánek navštívila více jak stovka cyklistů. 

Obdobná akce zaměřená na cyklisty, ale v menším rozsahu, proběhla v pátek dne 9. června 2023 na další části zmíněné cyklostezky v Karlových Varech. Tu uspořádali policejní preventisté a i v tomto případě díky slunnému počasí navštívilo preventivní stánek několik desítek cyklistů. 

Nezapomněli jsme ani na motocyklisty, pro které jsme připravili preventivní akci na začátku června společně s BESIP. Ve stánku tak na ně po splnění úkolů v oblasti dopravní výchovy čekali zajímavé ceny jako např. motolékárnička, reflexní kšandy aj. I motocyklisté mohli obdržet nealko pivo a alko tester v rámci projektu „Řídím, piju nealko pivo“. Vyzkoušet si také mohli airbagovou vestu. 

Druhá sobota v červnu patřila nejen dětem, a to při příležitosti akce „Dětského dne bezpečně na vodu s vodními záchranáři“ v Mariánských lázních na místním koupališti. V policejním preventivním stánku si mohli návštěvníci akce vyplnit křížovku, která obsahovala důležité rady v rámci bezpečnostního opatření „Bezpečně u vody“. Připomněli si tak, jak si užít u vody příjemné chvíle bez starostí a jak se u vody či na vodě bezpečně chovat. Za správné vyluštění křížovky si tak mohli odnést různé hry k vodě jako frisbee, nafukovací balon aj., ale také užitečné věci jako náplasti v krabičce, ochranné voděodolné pouzdro na mobil, uzavíratelný voděodolný sáček, či přívěšek ve tvaru plováku na klíče. A protože ani na vodu či k vodě alkohol nepatří, i zde mohli návštěvníci obdržet nealko pivo s informačním letáčkem k akci „Řídím, piju nealko pivo“ a alkohol tester. Vystavena byla i policejní technika a děti si tak mohli udělat fotku na policejní čtyřkolce. 

Ve stejný den se ještě konala preventivní akce zaměřené na cyklisty ve spolupráci s Městskou policií Cheb, která probíhala na cyklostezce ve směru z Chebu na německý Waldsassen. I tato akce měla vysokou návštěvnost cyklistů, ke které určitě přispělo krásné slunné počasí. 

Obdobné preventivní akce budou pokračovat po celé léto. Policisté z oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie přejí krásné léto bez nehody, a to jak motocyklistům, cyklistům, ale i návštěvníkům kempů a koupališť. 

kpt. Bc. Zuzana Churaňová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy