Region: Policisté darovali krev

Na dvě desítky policistů a občanských zaměstnanců z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje zareagovalo na akutní nedostatek krve v místních zdravotnických zařízeních.

dezinfekce

Společně navštívili transfúzní oddělení nemocnice v Sokolově, kde se zapsali mezi dobrovolné dárce krve. Mezi touto dvacítkou byli prvodárci, ale také pravidelní dárci. Například jeden z kolegů absolvoval svůj jubilejní 100. odběr krve.

Jedním z hlavních cílů tohoto hromadného darování krve bylo u veřejnosti, ale i u složek integrovaného záchranného systému, rozšířit povědomí o bezpříspěvkovém darování krve a tím pomoci transfúzním stanicím v Karlovarském kraji najít další nové pravidelné dárce.

Záštitu akci „Daruj krev, zachraň život“ udělil brig. gen. Mgr. Petr Macháček, ředitel Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje. „Každý, kdo se rozhodne darovat krev, tím může zachránit lidský život. Těší mě, že pomáháme i touto formou. Děkuji všem kolegům, kteří se do hromadného darování krve zapojili,“ uvedl brig. gen. Mgr. Petr Macháček, který se akce osobně zúčastnil.

V hromadném darování krve budou policisté i občanští zaměstnanci Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje i nadále pokračovat.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy