Region: Karlovarský kraj je připraven vyplácet náborové příspěvky v oblasti zdravotnictví i v roce 2024

Karlovarský kraj pokračuje ve své snaze získat kvalifikovaný personál pro nemocnice a další zdravotní služby v regionu, proto ze svého rozpočtu na rok 2024 vyčlenil částku ve výši 11,4 milionu korun na vyplácení náborových příspěvků. Tyto finance jsou rozděleny mezi poskytovatele, jimiž jsou Nemocnice Karlovy Vary, Nemocnice Cheb, Nemocnice Sokolov, Nemocnice Ostrov, Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje a Zařízení následné rehabilitační a hospicové péče.

dezinfekce

„Náborové příspěvky jsou nástrojem, který se nám v minulosti osvědčil, proto budeme nově nastupující zdravotnický a nezdravotnický personál podporovat i nadále. Tyto příspěvky kraj poskytuje od roku 2018, od té doby se nám podařilo získat 188 zdravotnických pracovníků, mezi kterými jsou lékaři i nelékaři,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Finance určené na vyplácení náborových příspěvků budou rozděleny dle návrhu. Částka 4 miliony korun je určena pro Nemocnici Karlovy Vary, 2,3 milionu korun Nemocnici Cheb, stejná částka Nemocnici Sokolov, 1,5 milionu korun Nemocnici Ostrov, 800 tisíc korun Zdravotnické záchranné službě Karlovarského kraje a 500 tisíc korun Zařízení následné rehabilitační a hospicové péče.

Maximální výši finanční podpory od Karlovarského kraje, 600 tisíc korun, může získat primář nebo odborný asistent v nemocnici, 400 tisíc korun pak lékař a 150 tisíc korun nelékařský zdravotnický pracovník. Poskytnutí náborového příspěvky vychází z platných podmínek, přijetím příspěvku se zaměstnanec zavazuje k výkonu práce v daném zařízení v délce trvání pracovního poměru minimálně 3 let.

Rozdělení finančních prostředků nyní schválila Rada Karlovarského kraje, návrh bude předložen ke schválení ještě krajskému zastupitelstvu.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy