Ostrov: Základní škola Masarykova zahájila advent, nechyběl ani Mikuláš a čerti

Vzduchem voní svařené víno a punč, pomalu se přikrádá tma a na sněhové závěje všude okolo občas dopadne zbloudilá vločka. Kam až oko dohlédne je spousta dětí i rodičů, kteří s napětím vyčkávají, co přijde, a to i přesto, že mrzne až praští.

dezinfekce

Na ZŠ Masarykova v Ostrově se v pondělí 4.12. v podvečer konala již tradiční komunitní akce s názvem „Mikulášské čertoviny“, kterou škola každoročně zahajuje advent. I letos byl program bohatý a rozhodně se měli všichni návštěvníci na co těšit.

Žáci 8. ročníku zahájili akci přetančením podle pohádky Tři oříšky pro Popelku, bez níž si mnozí z nás Vánoce umí jen těžko představit. Následovala vystoupení žáků z prvního stupně. S krásnými tematickými tanečky a písněmi se předvedli všichni od prvních až po páté třídy.

Došlo také k vyhlášení výsledků literární soutěže, jejímž tématem byla Popelka. Autorky vítězných prací měly možnost svá díla přečíst všem příchozím. Za odměnu se zúčastní spolu s ostatními vybranými žáky zájezdu na pohádkový zámek Moritzburg a adventní trhy v Míšni. 

Novinkou byl kouzelný Vánoční videomapping, promítaný přímo na stěnu školy za doprovodu kouzelné hudby, přichystaný k této příležitosti přímo ředitelem školy Mgr. Helmutem Harzerem.

Po setmění všichni společně odpočítali rozsvícení vánočního stromečku, který i letos bude zdobit prostranství před školou až do ledna. 

Nakonec přišel i všemi očekávaný Mikuláš s početnou družinou andělů, rozdávali společně dětem drobné dárečky a sladkosti z andělských košíčků. Některé děti měly připravenou i básničku nebo písničku, za níž si vysloužily odměnu z rukou Mikuláše. Na scénu během nadílky vlétla za zvuku zvonců banda čertů Krampusáků (Čerti Loket) a postrašila každého, kdo jim přišel do cesty. Děsiví čerti si se všemi trochu zašpásovali, ukradli pár čepic a se zájemci se nechali zvěčnit na fotkách.

V průběhu celého podvečera bylo k zakoupení drobné občerstvení v podobě chutných grilovaných klobás a svařeného vína či speciálního ředitelského punče. Návštěvníci si také mohli odnést domů některou z krásných adventních dekoraci z dílny ŠD, které byly celou dobu v prodeji. 

Děkujeme všem, kteří přišli a podpořili nás. Všichni ze ZŠ Masarykova Vám přejeme krásný adventní čas, klidné a požehnané Vánoce a bezproblémový vstup do nového roku.

Za ZŠ Masarykova Ostrov Lenka Čalounová



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy