Ostrov: Jeden urážel kolemjdoucí, druhý poničil několik květináčů

Policisté z obvodního oddělení Ostrov sdělili podezření ze spáchání přečinu výtržnictví oběma těmto mužům z Karlovarska. Mladšímu muži bylo navíc sděleno podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci.

dezinfekce

Vulgárně urážel kolemjdoucí

Dvaatřicetiletý muž se měl ve druhé polovině července letošního roku kolem půl osmé večer v Ostrově nacházet u jedné z prodejen s potravinami, kde měl vulgárně urážet procházející osoby.

O pár minut později měl dvaatřicetiletý muž taktéž v Ostrově poškodit skleněnou výplň vstupních dveří u jednoho z domů. Při tom byl na místě přistižen svědkem, kterého měl nejdříve vulgárně napadnout a poté ho měl srazit k zemi, kopnout ho a z místa utéct. Následně na místo přijela hlídka policie, která u podezřelého muže provedla orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu. Ta vyšla s pozitivním výsledkem dvě promile. Muž s policisty dále nespolupracoval, neuposlechl výzev, a proto byl převezen na protialkoholní záchytnou stanici.

V případě prokázání viny hrozí dvaatřicetiletému muži trest odnětí svobody až na tři roky, jelikož se přečinu výtržnictví dopustil opakovaně.

Zajímaly ho především květináče

Podezřelý čtyřiadvacetiletý muž měl ve druhé polovině července letošního roku během pouhých čtyřiceti minut mezi třetí a čtvrtou hodinnou ranní v jednom menším městě na Karlovarsku u jednoho z domů hodit o zem pět kusů plastových květináčů s květinovou výzdobou včetně dvou kusů dřevěných nádob na květináče. Dále měl vysypat obsah dvou odpadkových košů, jejichž poklopy zahodil do křoví. Poté měl v jedné z ulic poničit osmnáct kusů květináčů, kterými měl taktéž hodit o zem. U jednoho z altánů měl převrátit čtyři kusy laviček. V parku se měl zaměřit na dětskou prolézačku, u které poškodil zastřešení. Čtyřiadvacetiletý muž svého běsnění ještě neměl dost a do blízkého potoka měl následně hodit tři kusy laviček.

Svým jednáním měl způsobit škodu přibližně 40 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Jan Bílek


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy