Nemocnice v Karlových Varech a v Chebu budou mít nové moderní přístroje

Potřebnou obnovu přístrojového vybavení karlovarské a chebské nemocnice zafinancuje Karlovarský kraj. Pokud to schválí krajské zastupitelstvo, navýší se základní jmění Karlovarské krajské nemocnice o 20 milionů korun právě na pořízení nových přístrojů. Kromě toho dojde k renovaci či k nákupu nové magnetické rezonance. Zkrátí se tak čekací doba pacientů na vyšetření.

dezinfekce

V případě pořízení nové magnetické rezonance by ale Karlovarská krajská nemocnice (KKN) potřebovala příspěvek až do výše 90 milionů korun.

„Naše nemocnice jsou velmi dobře vybaveny, pacientům nabízíme vyšetření na vysoké úrovni, což potvrzují i lékaři, kteří sem přicházejí například z fakultních nemocnic. Přesto je ale zapotřebí přístroje postupně modernizovat. Vzhledem k tomu, že má kraj za loňský rok vysoký přebytek, budu žádat při jeho rozdělování, aby nemocnice získaly dostatek peněz právě na obnovu přístrojů a pořízení nové magnetické rezonance. Podmínkou pro nemocnici ale bude, aby navýšila počet výkonů na tomto přístroji, a tím se samozřejmě sníží čekací doba na vyšetření pro pacienty, která teď trvá tři měsíce. Projednali jsme to minulý týden i s vedením Všeobecné zdravotní pojišťovny, která přislíbila jak více peněz pro KKN, tak garantovala, že všechny výkony na těchto přístrojích proplatí,“ uvedl krajský radní Jan Bureš.

Karlovarský kraj stále patří mezi regiony s nejvyšším počtem onkologických onemocnění a také vede ve statistice délky trvání doby mezi zjištěním onkologického nálezu a tím, kdy se nemocný dostane na specializovaný zákrok.

„Chybí nám Komplexní onkologické centrum, o které dlouhodobě usilujeme. Z toho důvodu jsem velice rád, že exhejtmanka Jana Mračková Vildumetzová jedná o tom, aby se další přístrojové vybavení našich nemocnic dostalo mezi strategické projekty v rámci programu Restart pro strukturálně postižené regiony,“ dodal radní.

O navýšení základního jmění KKN budou krajští zastupitelé rozhodovat na svém jednání 17. února 2020.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy