Město Sokolov se letos stává poprvé součástí Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana v Ostrově

Poprvé v historii bude moci široká veřejnost v Sokolově ochutnat výjimečné filmové zážitky přímo v Městském divadle Sokolov a kině Alfa. Datum 10. října si můžeme zapsat do kalendáře jako den plný filmových zážitků.

dezinfekce

Dopolední program bude v obou budovách pro základní a střední školy, odpolední program v kině Alfa již nabídne projekce veřejnosti.

Festival nám nabízí unikátní příležitost nejen pro děti a mládež ze Sokolova a okolí, ale pro všechny milovníky kvalitního dětského filmu. Hlavním lákadlem letošního ročníku je rozšíření ostrovského filmového svátku právě do Sokolova, který se tak stává jedním z epicenter tohoto filmového dobrodružství. Dětský filmový festival Oty Hofmana se vyznačuje dlouholetou tradicí přinášet kvalitní filmy pro děti a mládež, a letos se Sokolov poprvé stává důležitou součástí tohoto programu.

Tomáš Melč, ředitel Městského domu kultury v Sokolově, dodává: "Jedná se o významný festival s filmovými projekcemi zaměřenými na děti a mládež. Festival je druhým nejstarším svého druhu, a dosažení dohody s výkonným ředitelem ostrovského festivalu je opravdu mimořádným úspěchem. Již nyní se těšíme na filmové projekce a věříme, že letošní ročník bude tak úspěšný, že budeme moci pokračovat i v dalších letech."

Jedinečnost letošního ročníku spočívá v aktivní účasti samotných dětí v porotě. Děti budou mít možnost rozhodovat a hlasovat o tom, zda je představené filmy osloví či nikoliv. Tato inkluzivní praxe dává mladým divákům šanci aktivně se podílet na výběru nejlepšího filmu. 55. ročník Dětského filmového festivalu Oty Hofmana tak nejen posílí zájem o kvalitní dětský film, ale také obohatí kulturní život v tomto regionu. Děti a jejich rodiče se mohou těšit na česko-slovensko-německou pohádku "Krakonošovo Tajemství," druhý díl české fantasy pohádky "Princezna zakletá v čase" a pro starší studenty je připravena filmová projekce českého thrilleru "#annaismissing." Na všechny projekce v rámci festivalu platí speciální zlevněné vstupné ve výši 40 Kč a v kině Alfa jsme pro mladé návštěvníky připravili zvýhodněné festivalové občerstvení.

Tomáš Melč, MBA, MSc.
ředitel
Městský dům kultury Sokolov, p. o.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy