La Hospoda propojuje kvalitní gastronomii a odborné vzdělávání

Důkazem úspěšné spolupráce veřejného a soukromého sektoru v našem kraji se stal PPP projekt La Hospoda v Karlových Varech. Z bývalé karlovarské školní restaurace Luna vznikl designově a technologicky jedinečný restaurant založený na moderní gastronomii šéfkuchaře Jana Krajče ze společnosti EASYFOOD Service. Zároveň je La Hospoda střediskem praktického vyučování krajské Střední školy stravování a služeb, v němž sbírají zkušenosti žáci gastronomických oborů.

dezinfekce

„Dlouhodobý vztah školy s renomovanou společnosti EASYFOOD Service vyústil v záměr masivně investovat do rekonstrukce střediska odborného vzdělávání v prostorách bývalé Luny v Karlových Varech, ale máme též intenzivní odbornou podporu praktického vyučování žáků, kteří se svými učiteli v restauraci La Hospoda působí. Projekt byl podpořen i prémiovou značkou českého piva, dodáním nejnovější výčepní technologie a založením značkového regionálního školicího střediska,“ vysvětlil ředitel školy Jiří Neumann.

Střední škola stravování a služeb se tak může prezentovat vzdělávacím projektem, který odstartoval novou dimenzi organizace odborného vzdělávání.

Již počáteční období existence a provozu restaurantu La Hospoda přineslo pozitivní ohlasy nejen ze strany návštěvnické a odborné veřejnosti, ale především od žáků školy.

„Žáci oceňují výjimečnost podmínek, ve kterých praktikují, profesionální odborný mentoring, kvalitu používaných surovin i gastronomických postupů. A právě takový přístup je nejlepší motivací žáků k rozvoji odborných kompetencí a k vytváření pozitivního vztahu a lásky ke gastronomii,“ dodal Neumann.

Projekt začal rekonstrukcí střediska a zprovozněním v červnu tohoto roku. Nyní čeká La Hospodu náročné období, ve kterém se připravuje využití kvalitního zázemí pro mnohé gastronomické vzdělávací aktivity, kurzy a projekty zdejšího žákovského pracoviště praktického vyučování.

O tom, že La Hospoda připravuje žáky gastro oborů jsme vás informovali v reportáži zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy