Karlovy Vary: Zaměřil se na zaparkovaná vozidla

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětatřicetiletého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a poškození cizí věci.

dezinfekce

Obviněný muž se měl v srpnu letošního roku v Karlových Varech dopustit nejméně čtyř krádeží. Na začátku srpna si měl všimnout na jednom z parkovišť zaparkovaného osobního automobilu značky Škoda. Do vozidla vniknul a odcizil z něj osobní doklady, finanční hotovost či platební kartu. Jen o pár dní později se opět zaměřil na další zaparkovaná vozidla značky Renault a Mazda. Do obou vozidel měl násilím vniknout a odcizit z nich různou elektroniku a příslušenství. Poslední krádeže se měl dopustit ve druhé polovině srpna. U zaparkovaného vozidla si všiml, že má na nosiči připevněná  jízdní kola. Jedno z nich odcizil a z druhého odcizil pouze přední kolo. 

Policisté se případem usilovně zabývali a devětatřicetiletého muže se jim podařilo zadržet. 

Svým jednáním měl způsobit škodu na odcizených a poškozených věcech téměř 75 tisíc korun. 

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.  

nprap. Jan Bílek

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy