Karlovy Vary: Žáci keramky absolvovali letní stáže s programem Erasmus+

Na přelomu června a července se uskutečnila třítýdenní stáž osmi fotografů a grafiků Střední uměleckoprůmyslové školy keramické a sklářské Karlovy Vary ve firmě NOAVI ve španělské Seville. Hlavním cílem projektu bylo vytipovat místní lokalitu a navrhnout možnosti jejího vylepšení.

dezinfekce

První týden účastníci věnovali poznávání historických a kulturních míst, přemýšleli o návrhu a hledali vhodnou lokalitu. Další dva týdny pracovali na grafickém návrhu, jeho propagaci a prezentaci. Mezi prezentovanými návrhy se dvakrát objevil park s galerií, jednou návrh kavárny s uměleckým zaměřením. Graficky nejlepší a zároveň nejvíce diskutovanou byla soutěž ve street art výzdobě města a stanic metra pomocí graffiti. Závěrečné práce žáci prezentovali ve španělštině a angličtině.

Kromě třítýdenní stáže jsme poprvé také organizovali tříměsíční stáž Erasmus pro absolventky grafického designu, K. Vochovou a K. Vdovcovou. Stáž absolvovaly ve firmách Nomad a Garbaumarketing, které jsou zaměřeny na grafický design, tvorbu webových stránek a propagaci. Svou první dlouhodobou pracovní zkušenost získaly v mezinárodním týmu a díky výborné znalosti angličtiny se mohly před odjezdem věnovat především jazykové přípravě ve španělštině. Stáž výrazně podpořila jejich profesní dovednosti při práci s grafickými programy, ale také rozvinula jejich schopnosti související s životem a prací v zahraničí.

 Ing. Blanka Hladíková ze SUPŠKV

Zdroj: Krajské listy

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy