Karlovy Vary: Svého psa „vyhodil“ z okna v pátém patře

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání osmatřicetiletého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání zločinu týrání zvířat. Pes svým zraněním na místě podlehl.

dezinfekce

Obviněný muž měl v září roku 2022 v pozdních nočních hodinách po sporech se svou přítelkyní přijít do své bytové jednotky v Karlových Varech a v afektu chytit svého psa, křížence stafordšírského teriéra. Následně měl psa „vyhodit“ z okna. Pes po pádu z téměř patnáctimetrové výšky, kdy dopadl na chodník v blízkosti vchodu do bytového domu, zraněním v podobě masivního zhmoždění mozku, doprovázeného krvácením na mozkových plenách a do mozkových komor s následným selháním základních životních funkcí, na místě podlehl. Při samotném pádu byl pes vystaven značnému utrpení psychického rázu v podobě strachu a úzkosti a při nárazu na zem byl vystaven utrpení psychického i fyzického rázu v podobě intenzivně pociťované bolesti krátkodobého charakteru.

Po příjezdu přivolané policejní hlídky držel osmatřicetiletý muž před domem již mrtvého psa v náručí. Policistům zároveň přiznal, že je uživatelem drog, konkrétně pervitinu. V průběhu vyšetřování osmatřicetiletý muž opakovaně tvrdil, že ho pes napadl. Při tomto napadení se měl muž snažit svého psa setřást z ruky a ten přitom vypadl z okna bytové jednotky, která se nacházela v pátém patře. Znalecký posudek v oboru forenzní biomechaniky to ovšem jednoznačně vyloučil, naopak potvrdil, že pes byl z okna vyhozen vnější silou o značné intenzitě. Byl vypracován také znalecký posudek z oboru veterinářství, který popsal, kdy může být pes agresivní a taktéž popsal možná zranění osmatřicetiletého muže při agresivním útoku. Obviněný muž neměl na sobě žádná výrazná zranění, pouze malý „škrábanec“.

Z výsledku všech znaleckých posudků a provedených šetření v roce 2023 bylo zřejmé, že osmatřicetiletý muž svého psa z pátého patra domu bezdůvodně vyhodil a ten následně svým rozsáhlým zraněním na místě podlehl.

V případě prokázání viny hrozí osmatřicetiletému muži trest odnětí svobody až na šest let.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy