Karlovy Vary: Odcizil vše, co mohl

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání jednačtyřicetiletého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

dezinfekce

Obviněný muž se měl od první poloviny července do úterý 15. srpna letošního roku dopustit v Karlových Varech nejméně čtyř krádeží. 

První krádeže se měl jednačtyřicetiletý muž dopustit krátce před šestou hodinou ranní. To měl vniknout do jedné z půjčoven, odkud z neuzamčené skříně odcizil platební terminál a notebook. O pouhý den později měl poškodit jedno z oken bytu, do kterého následně vstoupil. Byt prohledal a odcizil z něj několik druhů elektroniky, jako například televizor nebo herní konzoli. Dále odcizil různé druhy šperků, finanční hotovost nebo také dvě peněženky, ve kterých se nacházely osobní doklady a tři platební karty. 

V první polovině srpna krátce před pátou hodinou ranní měl vstoupit na jeden z pozemků rodinného domu. Ze zahrady následně odcizil vodní čerpadlo a z pergoly ruční vysavač. Jen o několik málo minut později měl vstoupit na další pozemek rodinného domu, odkud se dostal do neuzamčené garáže. Z ní odcizil svazek klíčů, díky kterému se dostal do uzamčené kůlny a druhé garáže. Z těch poté odcizil například rybářské vybavení. 

Poslední krádeže se měl dopustit v úterý 15. srpna letošního roku krátce před čtvrtou hodinou ranní. To měl vniknout do jednoho z domů, kde si na chodbě všiml volně stojícího elektrického kola, které bylo zabezpečeno elektronickým zámkem. Kolo odcizil a z místa odešel. 

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

Svým jednáním způsobil celkovou škodu přibližně 140 tisíc korun. 

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let, neboť svým jednáním způsobil větší škodu. 

nprap. Jan Bílek


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy