Karlovy Vary: Finále turnaje malých hokejistů vyhrál Hradec Králové (TV Západ)

O uplynulém víkendu se na obou plochách KV Areny uskutečnil finálový turnaj soutěže Hockey Tour. Mladí hokejisté…

dezinfekce



O uplynulém víkendu se na obou plochách KV Areny uskutečnil finálový turnaj soutěže Hockey Tour. Mladí hokejisté ročníku 2005 z našeho kraje měli zastoupení v týmu tvořeném hokejisty karlovarské Energie a sokolovského Baníku. Turnaj byl vyvrcholením celorepublikové soutěže.

„Každé nejlepší mužstvo postoupí do finálového turnaje. Tento se koná v Karlových Varech 25. – 26. března. Je to takové vyvrcholení celoroční soutěže. Je to neoficiální mistrovství republiky dané kategorie. Neoficiální, jak říkám. Jsou tu družstva z Jihlavy, Vítkovic, Poruby, Uničova, z Karlových Varů, samozřejmě domácí. Dále pak z Plzně, Hradce Králové a Hvězdy Praha. Organizátorem je Energie Karlovy Vary. Každý tým pořádá jeden turnaj v roce. Poslední turnaj je finálový, dvoudenní. Ten připadl na Karlovy Vary. Je to takové neoficiální mistrovství republiky dané kategorie ročníku 2005,“ uvedl Miroslav Anton, ředitel turnaje.

S kvalitou zápasů byli pořadatelé spokojeni.

„Úroveň je velmi dobrá. Tito hráči jsou opravdu ve své kategorii jedni z nejlepších v republice. To znamená, že to jsou výběry dvou až tří mužstev z toho kraje. Není to jenom pod Energií Karlovy Vary – tam je třeba Baník Sokolov, Hradec Králové a pardubičtí hráči. Takže pokaždé je to výběr dvou až tří mužstev toho regionu,“ vysvětlil Anton.

Na malých hokejistech byla místy vidět velká bojovnost i solidní technika. Naděje, že budoucnost českého hokeje je dobrá, existuje.

„Řekl bych, že se postupně vrací. V žákovských, juniorských a dorosteneckých kategoriích se začínáme zase srovnávat s Finy, se Švédy – severskými státy. V kategorii dětí bych to ani tak neposuzoval. I když nějaké mezinárodní turnaje jsme odehráli. Tam to zas tak ještě vidět není. Až ve starších kategoriích bych to viděl. Ale myslím si, že český hokej se už zase ubírá dobrým směrem. Práce s mládeží, ať už je to tady ve Varech nebo ve všech akademiích, které mají mužstva – týmy, je velmi profesionální. Ty kluci jsou vlastně profíci od osmi, deseti let. Je o ně postaráno jak ze stránky sportovní, tak zdravotní. Tréninkové jednotky. Všechno je to propracované. Opravdu si myslím, že už na úrovni evropské. Vracíme se mezi ně, kde jsme vždycky byli. Mladší žáky bych ještě ani nehodnotil. Ale ten český hokej mládežnický jde nahoru. Vracejí se kvalitní hráči, kteří končí kariéru, k trénování. To je velmi důležité,“ domnívá se Anton.

Turnaj by nemohl proběhnout bez pomoci mnoha sponzorů i samotných klubů.

„Z větší části si to financují kluby sami. To znamená, že vlastně vybírají startovné. Z toho se pak samozřejmě hradí ceny pro vítěze, nejlepší hráče. Dále jsou to potom samozřejmě sponzoři. Dostáváme upomínkové předměty. Chtěl bych připomenout nejdůležitější věc. Energie Karlovy Vary nám propůjčila oba zimní stadiony zdarma. Za to bych chtěl hodně poděkovat. Náklady na led jsou nejvyšší, které vůbec jsou z toho rozpočtu. To znamená, že kdyby nám nepomohla Energie, tak bychom to určitě nemohli uspořádat. Většina financí pochází od rodičů dětí, kteří toto finále hrají,“ poděkoval Anton.

Kraj i město Karlovy Vary přispěly do turnaje upomínkovými předměty a pomohly s propagací akce. Vítězem se stal tým Hradec Králové. Jako druzí se umístili mladí hokejisté Vítkovic. Třetí příčku obsadilo družstvo Jihlavy. Domácí energetici zůstali těsně pod pomyslnou bednou na čtvrté pozici.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 28.03.2017 18:20



0 +
 
NOVÝ RENAULT CAPTUR

Hlavní zprávy

 

NOVÝ RENAULT CAPTUR