Karlovarští celníci zajistili v rámci kontrolní akce „VÍTR“ na tržnici u Chebu zboží za téměř 27 milionů korun

Poslední červencový víkend proběhla kontrolní akce na některých příhraničních tržnicích, (Hatě, Hřensko a Svatý Kříž), při které odhalili příslušníci Celní správy ČR bezmála 14 tisíc kusů zboží, jež vykazovalo znaky porušování práv duševního vlastnictví. Hodnota v případě originálních výrobků by dosahovala téměř 75 milionů korun.

dezinfekce

Do této akce se kromě příslušníků CS z ostatních regionů zapojili také karlovarští celníci. Tentokrát zaměřili svou pozornost na areál tržiště Svatý Kříž v katastru obce Cheb. 

Celníci zadrželi v prostorách před stánky i v nich, ale také v odhaleném skrytém skladu napěchovaném zbožím, více než 5 tisíc kusů napodobenin výrobků světoznámých značek, především textilu, obuvi a galanterního zboží, jehož hodnota by v případě prodeje originálů činila bezmála 27 milionů korun. 

Odhalený sklad navíc ukrýval více než 21 000 ks neznačených cigaret, jejichž prodejem by vznikl únik na spotřební dani ve výši téměř 120 tisíc korun.  

Přestože stánkařům hrozí zajištění zboží, opakovaně ho nabízejí. Zajištěné výrobky skončily ve skladu celního úřadu. V případě, že by se majitelé ochranných známek rozhodli využít tzv. zjednodušený postup, budou případy předány právnímu oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj a zboží bude zlikvidováno. Stejně tak budou zlikvidovány zajištěné tabákové výrobky, prodejci bude doměřena spotřební daň a dále bude případ řešen ve správním řízení. 

Zdroj: Celní správa ČR

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy