Karlovarští celníci zadrželi na konci srpna dalších 7 kusů nelegálních automatů

Příslušníci Celního úřadu pro Karlovarský kraj zajistili v jedné chebské herně dalších 6 kusů herních technických zařízení, přičemž ve stejné herně takových automatů od začátku letošního roku zajistili již 32 kusů. Provozovatel herny si zařízení, k nimž nebylo uděleno příslušné povolení dle zákona o hazardních hrách, pořizuje opakovaně.

dezinfekce

Při další kontrole, tentokrát na Sokolovsku, zadrželi celníci v provozovně pivnice další nelegální automat a také 72 kusů lahví alkoholu, k nimž kontrolovaná osoba nepředložila doklady prokazující zdanění v souladu se zákonem o spotřebních daních.

Dále se mezi skladovanými a nabízenými lihovinami nacházely 4 lahve, které nebyly značeny žádnou kontrolní páskou. Také tyto lihoviny celníci zajistili a odebrali z nich vzorky, jež odeslali do celně-technické laboratoře k dalšímu šetření. 

Všechna zadržená technická herní zařízení odvezli celníci z provozoven do skladu celní správy. Zjištěná porušení budou projednána ve správním řízení, přičemž provozovatelům hrozí pokuta až do výše 50 milionů korun a zabrání či propadnutí veškerého herního zařízení, jež k provozování nelegálních her sloužilo. Po pravomocném rozhodnutí budou nelegální automaty zlikvidovány. 

Případy nezdaněného a neznačeného alkoholu bude Celní úřad pro Karlovarský kraj také dále řešit ve správním a daňovém řízení. 

Zdroj: Celní správa

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy