Karlovarský kraj: Rada kraje schválila dodavatele na modernizaci mostu mezi Novým Sedlem a Loktem

Na dálnici D6 dojde v roce 2024 k významnému omezení. Chátrající most mezi Novým Sedlem a Loktem z roku 1972 bude zbourán a nahradí ho zcela nová mostní konstrukce. Výsledek zadávacího řízení na modernizaci mostu schválila Rada Karlovarského kraje během svého prvního říjnového zasedání.

dezinfekce

„Celkové náklady na kompletní rekonstrukci mostu mezi Novým Sedlem a Loktem nad dálnicí D6 jsou vyčísleny na 55 milionů korun včetně DPH. Původně se odhadovala až dvojnásobná suma, nicméně v rámci projektových prací se podařilo sumu snížit.  Předpokládáme, že přestavba začne v příštím roce a potrvá od dubna do října 2024,“ uvedl neuvolněný krajský zastupitel pro oblast dopravy a silničního hospodářství Jan Bureš.

Akci připravuje Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje v rámci Integrovaného regionálního operačního programu. Ve lhůtě pro podání nabídek bylo prostřednictvím elektronického nástroje E-ZAK doručeno 5 nabídek dodavatelů. Z toho jako ekonomicky nejvýhodnější vzešla nabídka Stavební firmy HOBST a.s. za 45 454 545,45 korun bez DPH, tj. 54 999 999, 99 korun včetně DPH. 

 „Jedná se o náročnou akci, kdy se celý most sundá a dosadí se nový, přičemž nově bude stát na 3 pilířích. Zároveň musíme celou stavbu koordinovat s Ředitelstvím silnic a dálnic, jelikož bude docházet k částečným uzavírkám i samotné dálnice D6. Most se totiž nebude demolovat celý naráz, ale po jednotlivých částech, což s sebou ponese i dopravní omezení,“ doplnil neuvolněný krajský zastupitel Jan Bureš.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy