Karlovarský kraj: Preventistky bylo vidět po celém kraji

Letní prázdniny se pomalu chýlí ke konci a policejní preventistky z Krajského ředitelství Karlovarského kraje nelenily a během celých prázdnin uskutečnily spoustu preventivních akcí.

dezinfekce

V horkých dnech se zaměřily na vodáky a návštěvníky koupališť, a to v rámci celorepublikové akce „Bezpečně u vody“. Těmto osobám poskytly mnoho cenných rad a informací, např. jak se nestát obětí trestné činnosti, nebo jak předejít újmě na zdraví, či dokonce na životě. Vzhledem k tomu, že ani na vodu, respektive na plavidla, alkohol nepatří, a to z důvodu, že může dojít k tragické nehodě, rozdávaly alternativu v podobě nealkoholického piva, které dodal Český svaz pivovarů a sladoven v rámci projektu „Řídím, piju nealko pivo“. Více jak desítku těchto akcí zrealizovali po celém Karlovarském kraji. 

Nealko pivo mohli obdržet i cyklisté, motocyklisté a jezdci na elektrokoloběžkách, a to v rámci preventivních akcí, které pro ně byly připraveny po celém Karlovarském kraji, Cyklisté na ně mohli natrefit  např. na cyklostezce směrem na Svatošské skály v Karlových Varech, na cyklostezce v Nebanicích či v Sokolově. Motocyklisté zase na benzinových čerpacích stanicích a jezdci na elektrokoloběžkách v centru větších měst. Odnést si mohli nejen nealko pivo, ale také cenné rady ohledně povinné výbavy, bezpečnosti a reflexních prvků, díky kterým jsou lépe vidět. Mimo jiné mohli dostat např. cyklolékárničky a různé cyklodoplňky, motolékárničky, reflexní kšandy či nákrčník a jezdci na elektrokoloběžkách červené a bílé světlo, které si mohli připevnit na svojí koloběžku. 

Letní prázdniny patří především dětem, a tak navštívily několik letních a příměstských táborů. Pro děti měly připraveny zajímavé hry nejen s policejní tématikou, ale také ukázky policejní techniky a práce psovodů s jejich čtyřnohými kamarády. Ani zde nechyběly dárečky, ať už v podobě bonbónů a lízátek z hroznového cukru nebo různých omalovánek a papírových policejních her. 

Nezapomněly ani na ty nejstarší a na konci července za nimi zavítaly do Kynšperku nad Ohří, a to při příležitosti oslav Světového dne prarodičů a seniorů. Zde jim předaly různé dárečky jako např. kapesní lupy, pouzdra na léky, reflexní nákupní tašky a další reflexní předměty nebo také křížovky s propisovací tužkou. Největším poděkováním byla radost, jakou jim policejní preventistky udělaly. 

Obdobnou radost měli i klienti Dolmen v Sokolově, kterým preventistky připomínaly, jak si zajistit své vlastní bezpečí. Podívat se klienti mohli navíc i na služební výstroj a do služebního vozidla. 

V dalších preventivních akcích se bude i nadále pokračovat. Teď už se ale policejní preventistky těší na září, kdy se za dětmi vrátí zpět do škol.

Zdroj: Policie.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy