Karlovarský kraj: Nezaměstnanost v kraji vzrostla na 4,7 %

V lednu se zvýšil celkový počet uchazečů o zaměstnání v Karlovarském kraji na 9 484, počet hlášených volných pracovních míst se snížil na 5 750 a podíl nezaměstnaných osob vzrostl na 4,7 %.

dezinfekce

K 31. 1. 2024 evidoval Úřad práce ČR (ÚP ČR), Krajská pobočka v Karlových Varech celkem 9 484 uchazečů o zaměstnání. Jejich počet byl o 574 vyšší než na konci předchozího měsíce, ve srovnání se stejným obdobím minulého roku je vyšší o 647 osob. Z tohoto počtu bylo 8 766 dosažitelných uchazečů o zaměstnání ve věku 15–64 let. Bylo to o 557 více než na konci předchozího měsíce. Ve srovnání se stejným obdobím minulého roku byl jejich počet vyšší o 700 osob.

„Podíl nezaměstnaných osob v rámci Karlovarského kraje k 31.01.2024 mírně vzrostl na 4,7 %, zásadní podíl na nárůstu nezaměstnanosti májí sezónní pracovníci, významnou roli hraje i ukončování pracovních poměrů sjednaných na dobu určitou. Oproti průměru České republiky v našem kraji stále převažuje počet uchazečů nad počtem volných míst. Aktuálně připadá na jedno volné místo 1,6 uchazeče o zaměstnání oproti republikové hodnotě 1,1. O to větší úsilí vynakládáme v rámci individuální práce s uchazeči za využití všech dostupných nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti,“ komentuje čerstvá čísla Pavel Kučera, ředitel Krajské pobočky Úřadu práce ČR v Karlových Varech.

Tiskové oddělení úřadu práce

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy