Karlovarský kraj: Cizinec prodával na tržnici pervitin

Několik měsíců pracovali kriminalisté z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje na případu pod krycím názvem „STROM“. K samotné realizaci tohoto případu došlo v úterý 19. března letošního roku v brzkých ranních hodinách, kdy byl v místě svého bydliště zadržen devětatřicetiletý cizinec.

dezinfekce

Následně kriminalisté zajistili omamné a psychotropní látky či finanční hotovost. Ve stejnou dobu realizovali svůj případ na Karlovarsku kolegové z Národní protidrogové centrály. Společně jsme na obou případech úzce spolupracovali.

Devětatřicetiletý muž si měl od roku 2022 obstarávat psychotropní látku zvanou pervitin, a to i přesto, že neměl zvláštní oprávnění k zacházení s omamnými a psychotropními látkami. Následně měl drogu pervitin prodávat ve velkém množství opakovaně mnoha lidem. Pervitin měl prodávat zejména uvnitř centrální prodejní haly na tržišti na Karlovarsku. Provedenou kriminalistickou expertízou bylo zjištěno, že se opravdu jednalo o krystalickou látku s obsahem metamfetaminu.

Při realizaci této akce, na které se podílela Zásahová jednotka Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje, byl devětatřicetiletý cizinec zadržen v místě svého bydliště na Karlovarsku. Poté byla provedena domovní prohlídka a prohlídka jiných prostor na několika místech na Karlovarsku. Na tržnici, kde cizinec prodával různé zboží, byl zajištěn pervitin v řádech jednotkách kilogramů, rostlinná sušina o hmotnosti téměř jeden kilogram či digitální váhy. V rodinném domě, ve kterém byl cizinec zadržen, kriminalisté zajistili větší finanční obnos, několik stovek kartonů neokolkovaných či nesprávně okolkovaných cigaret, mobilní telefony či paměťové karty. Došlo také k prohlídce tří osobních automobilů a bytové jednotky v příhraničí, kde bylo zajištěno několik dokumentů.

Následně kriminalisté z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje zahájili trestní stíhání devětatřicetiletého cizince, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Policejní vrchní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného cizince do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí cizinci trest odnětí svobody na osm až dvanáct let.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy