Karlovarský kraj: Blíží se příjem žádostí do programů z oblasti vzdělávání a sportu

Přes 55 milionů korun rozdělí Karlovarský kraj prostřednictvím dotací v oblasti vzdělávání a sportu. Jedná se o programy na podporu sportovních aktivit, vrcholového sportu, sportovní infrastruktury profesionálního sportu, sportovních akcí a obnovy sportovních zařízení.

dezinfekce

Na příspěvek dosáhnou rovněž děti a žáci ze sociálně slabých rodin v rámci projektu Obědy do škol v Karlovarském kraji. Příjem žádostí do všech uvedených titulů startuje 17. října 2023.

„Oblast vzdělávání a sportu podporujeme každoročně a ani rok 2024 nebude výjimkou. Naším cílem je vytvářet kvalitní podmínky nejen pro vrcholové sportovce, ale i nadšené amatéry. Nejvyšší sumu, konkrétně 25 milionů korun, jsme vyčlenili na sportovní aktivity, jelikož je o ně tradičně největší zájem. V programech určených na podporu vrcholového a profesionálního sportu máme alokováno 12 milionů korun a na údržbu a obnovu sportovních zařízení rozdáme celkem 10 milionů korun,“ uvedl krajský radní pro oblast vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Jindřich Čermák.

Ve školním roce 2023/2024 Karlovarský kraj rovněž počítá s náklady ve výši více než 5,6 milionu korun na obědy pro děti a žáky ze sociálně slabých rodin. „Peníze z programu umožní dětem, jejichž rodiny se ocitly v nepříznivé finanční situaci, se stravovat společně se svými vrstevníky, což vnímám velmi pozitivně hlavně proto, že právě tyto děti nebudou vyčleňovány z kolektivu,“ doplnil radní Jindřich Čermák.

Od 24. října 2023 mohou o stipendium ve výši 75 000 korun zažádat lékaři, kteří pracují v nemocnicích na území Karlovarského kraje a současně jsou studenty doktorského studia na jedné z lékařských fakult v zemi.

Zdroj: Krajské listy


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 11.10.2023 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy