Karlovarsko: Vnikli do zdravotnického zařízení, prohledali téměř 80 skříněk

Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary – město sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže dvěma mužům ve věku 34 a 47 let a jedné ženě ve věku 47 let. Dále 34letému muži sdělili podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody.

dezinfekce

Trojice podezřelých osob měla v sobotu 20. května letošního roku kolem půlnoci vniknout do šatny v jednom zdravotnickém zařízení na Karlovarsku. Do šatny se měly dostat díky ženě, která v zařízení pracovala a měla od šatny klíče. V místnosti poté překonali zámky u celkem 76 šatních skříněk, které prohledali. Z nich poté odcizili různé druhy oblečení, hodinky, řetízky nebo prstýnky. Poté měli z místa odejít. 

O přibližně týden později měl čtyřiatřicetiletý muž krátce před jednadvacátou hodinou vstoupit do sklepních prostor jednoho z domů v Karlových Varech. Prohledat měl několik sklepních kójí, ze kterých odcizil nářadí nebo pumpičky na kolo. Při prohledávání jedné z kójí byl vyrušen oznamovatelem, a tak z místa utekl. 

Poslední krádeže se měl dopustit také v Karlových Varech, kde se opět zaměřil na sklepní kóje. Z jedné sklepní kóje následně odcizil jízdní kolo, se kterým z místa odešel. 

Svým jednáním měli způsobit celkovou škodu přibližně 50 tisíc korun. 

V případě prokázání viny hrozí sedmačtyřicetileté ženě trest odnětí svobody až dva roky. Dvojici mužů hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byli v minulosti za krádeže pravomocně odsouzeni. 

nprap. Jan Bílek

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy